Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nog heel wat knopen doorhakken”

Sportief manager Davy De Smedt bouwt achter de schermen al aan ploeg voor volgend seizoen

-

Terwijl de titelkanse­n van Rupel Boom vorig weekend een flinke knauw kregen na de nederlaag op Torhout, is sportief manager Davy De Smedt achter de schermen al volop bezig met de uitbouw van de ploeg voor volgend seizoen. Januari is traditione­el een drukke maand voor De Smedt met tal van contractbe­sprekingen.

“We zijn volop bezig”, zegt De Smedt. “Zondag zijn we met verschille­nde mensen naar drie wedstrijde­n gaan kijken. Iedereen is bezig met de kern voor volgend seizoen uit te bouwen en ook bij ons moeten er nog heel wat knopen doorgehakt worden.”

De Smedt moet, net als trainer Spaenhoven, ook zelf aan tafel met het bestuur. “Die gesprekken zijn aan de gang en we hopen snel af te ronden. Want spelers weten uiteraard graag of de sportieve staf al dan niet blijft. Ik kan me best voorstelle­n dat er jongens zijn die graag willen blijven, maar hun lot min of meer aan Spaenhoven verbinden. Daarom is het belangrijk dat daar snel duidelijkh­eid over komt. Rupel Boom heeft de ambitie om voor de prijzen te spelen. En als we kunnen promoveren, zullen we dat zeker niet laten liggen. Maar door de nederlaag van zaterdag staan we weer acht punten achter Sparta Petegem, de titel pakken wordt dus moeilijk. Net als elk jaar wordt het bovendien afwachten wie er een licentie aanvraagt. Al promoveer ik liever op eigen kracht dan door het afhaken van anderen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium