Gazet van Antwerpen Stad en Rand

T2 Guy Vercautere­n is alweer depanneur van dienst

- WALTER PEERSMANS

Ook de derde trainer dit seizoen heeft niet voor het shockeffec­t kunnen zorgen bij SintLenaar­ts. Na het ontslag van coach Jochem Bergmans op zaterdag leidde assistent Guy Vercautere­n, samen met Carlos Da Silva, zondag de Eesterploe­g tijdens de 20 nederlaag op het veld van Vosselaar. Vercautere­n neemt normaal gezien tot het einde van het seizoen de leiding over bij geelgroen.

“Dit is de vierde keer dat ik inspring als hoofdcoach”, zegt Vercautere­n. “Het bestuur heeft me gevraagd om, vermoedeli­jk tot het einde van het seizoen, in te springen als T1 en ik heb dat aanvaard.”

Na de onverwacht­e promotie eind vorig seizoen wist Sint-Lenaarts op voorhand dat het dit jaar niet makkelijk zou worden. Maar twaalf punten na achttien matchen en een troosteloz­e laatste plaats… Nee, dat hadden ze in Sint-Lenaarts nu ook weer niet verwacht. Al vallen er zeker excuses in te roepen voor het moeilijke seizoen. De vele blessures bijvoorbee­ld. Na het eerder wegvallen van Vissers, Fasseur en Linkers moest Vercautere­n in Vosselaar nu ook nog Van Opstal missen. Het trio Van Den Brandt, Van De Brul en Bevers was dan weer geschorst. Zo wordt het voor een ploeg als Sint-Lenaarts wel heel moeilijk om een match te winnen. “De spoeling was heel dun geworden”, geeft Vercautere­n toe. “Ik mocht van mijn ploeg dan ook niet te veel verwachten. De jongens toonden in Vosselaar nochtans een prima mentalitei­t. De eerste helft hielden we ook nog redelijk stand, maar na de rust was het op. We creëerden zelf nog weinig kansen en slikten twee doelpunten. Volgende week keren de geschorste­n alvast terug en zouden we toch meer strijd moeten kunnen leveren.”

Hofmans opnieuw van de partij

Nadat hij vorige week nog door voormalig coach Jochem Berg- mans zonder uitleg uit de selectie was gelaten, was Jonas Hofmans er in Vosselaar opnieuw bij. Hij maakte de hele wedstrijd vol.

“Ik was totaal verrast dat ik er vorige week niet bij was”, zegt Hofmans. “Deze week speelde ik dan wel weer. Voor de match kregen we plots het nieuws van secretaris Jos De Beuckelaer dat de coach ontslagen was. Dat was toch effe schrikken. Met Guy Vercautere­n gaan we nu de sfeer weer proberen op te krikken. Het is jammer dat we in Vosselaar niet konden starten met een zege. Maar goed, we zullen wel zien wat we de komende weken nog kunnen rapen.”

 ?? FOTO SMB ?? Guy Vercautere­n. Al voor de vierde keer in zijn trainersca­rrière moet de coach depanneren bij SintLenaar­ts.
FOTO SMB Guy Vercautere­n. Al voor de vierde keer in zijn trainersca­rrière moet de coach depanneren bij SintLenaar­ts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium