Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eigenlijk had ik niet eens een goeie dag”

Wietse Bosmans bevestigt zijn puike conditie met winst in Zonnebeke

- KAREL LEMMENS

Voor het tweede opeenvolge­nde jaar op rij schreef Wietse Bosmans zaterdag de veldrit van Zonnebeke op zijn naam. De exKalmthou­tenaar kreeg de zege niet zomaar cadeau, maar moest tot op de streep knokken om de bloemen te kunnen pakken.

“Het parcours lag er erg verraderli­jk bij”, zegt Bosmans. “Door de vettige, kleverige blubber moest je bovendien ook vaak van fiets wisselen. Vooral in het eerste gedeelte van de koers heb ik wat gesukkeld met mijn materiaal. Op zeker moment moest ik zelfs een tijdlang zonder achterrem voort. Ook duurde het even voor ik wist met welke bandendruk ik nu juist moest rondrijden.”

Uiteindeli­jk besliste Bosmans in de laatste twee ronden de wedstrijd. “Even voor het ingaan van de slotronde kwam ik ten val, nadat Diether Sweeck in een beek in een verkeerd spoor was terechtgek­omen. Ik kon hem onmogelijk nog ontwijken. Sweeck was het snelst weer weg en kon daardoor een kleine kloof slaan. Op dat moment dacht ik dat de vogel gaan vliegen was. Maar even verder lag ook hij tegen de grond. Toen heb ik uiteraard op mijn beurt vol gas gegeven. Gelukkig kon ik standhoude­n tot op de streep. Je mag dus gerust spreken van een zwaarbevoc­hten zege. Weet je, eigenlijk had ik niet eens een goeie dag. Dan doet het des te meer deugd als je uiteindeli­jk toch eens wint.”

In de wereldbeke­r een dag later in Nommay was Bosmans best goed gerecupere­erd van alle inspanning­en. De Kalmthoute­naar reed in Frankrijk naar een negentiend­e plaats. Al had dat resultaat op zich nog veel beter gekund.

“Driekwart van de wedstrijd zat ik tussen de achtste en de tiende plaats. Tot het laatste kwartier mijn rug begon op te spelen en ik de anderen moest laten gaan. Jammer, want als dat niet gebeurt, eindig ik rond de tiende plaats. Gelukkig heeft mijn kinesist ondertusse­n goed werk geleverd en mijn bekken weer helemaal rechtgetro­kken. Zondag in Hoogerheid­e hoop ik weer over al mijn krachten te beschikken op een parcours dat me goed ligt. Volgende week dinsdag vertrek ik dan voor een week op stage naar Calpe. Pas woensdag na het WK keer ik weer terug naar huis. Zo hoop ik klaar te zijn om in de laatste maand van dit seizoen nog mooie resultaten neer te zetten.”

 ??  ?? FOTO PHOTO NEWS Wietse Bosmans balt de vuist. Voor het tweede jaar op rij was hij de beste in de cross van Zonnebeke.
FOTO PHOTO NEWS Wietse Bosmans balt de vuist. Voor het tweede jaar op rij was hij de beste in de cross van Zonnebeke.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium