Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil naar het EK in Glasgow”

15jarige Fleur Vermeiren toont zich in Wezenbergb­ad

-

In de schaduw van onder meer Pieter Timmers en de Nederlands­e Ranomi Kromowidjo­jo liet ook de 15jarige Fleur Vermeiren uit Merksem zich afgelopen weekend opmerken tijdens de Flanders Swimming Cup in Antwerpen. Ze zwom de limiet voor het EK bij de jeugd en kwam zelfs in de buurt van de EKlimiet bij de seniores. Coach Ronald Gaastra ziet alvast heel wat potentieel in de Merksemse schoolslag­zwemster.

Vermeiren zwemt bij BRABO nog niet al te lang in de groep van Ronald Gaastra, maar denkt toch al aan de Spelen van 2020.

“Ik ben rond mijn tiende beginnen te zwemmen”, zegt Vermeiren. “Dat was in Merksem bij Erik Courier. Vanaf september vorig jaar train ik twee keer per dag. In 2017 zwom ik al de jeugdlimie­t voor het EK, maar toen besloten we dat ik naar de Jeugdspele­n zou gaan”, zegt Vermeiren, die in het Xaveriusco­llege Latijn-Wiskunde volgt.

Zondagavon­d zwom de Merksemse in de finale van de 50 meter schoolslag naar een knappe chrono van 31”54, net twee honderdste­n van een seconde trager dan winnares Fanny Lecluyse. Vermeiren bleef daarmee iets meer dan twee tienden van een seconde boven de EK-limiet voor Glasgow. “Dat EK zou ik zeer graag halen. Ik weet dat het mogelijk is. Maar als ik het niet haal, zal ik niet zwaar ontgoochel­d zijn. Mijn tijd zal zeker nog komen. Het EK zou me natuurlijk wel een karrenvrac­ht aan ervaring opleveren en dat is ook belangrijk”, besluit Vermeiren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium