Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zelden zo’n zware cross gelopen in de provincie Antwerpen”

-

Britt Vanthillo boekte zondag in Bornem haar eerste crosszege van het seizoen. De atlete lijkt zo klaar voor het PK cross, dat over twee weken op hetzelfde loodzware parcours zal plaatsvind­en.

De echte modderduiv­els konden zich uitleven in het Breeven: steile, modderige hellingen gekruid met technische, bochtige afdaling. Alsof het nog niet zwaar genoeg was, hadden de organisato­ren nog enkele hoge boomstamme­n geplaatst. Maar het deerde Vanthillo amper. In de eerste ronde had ze nog het gezelschap van Eva Galle. In de eindfase liep ze vlot weg om na 5,23km crossen te winnen in 20’29 met een dikke halve minuut voorsprong op Galle.

“Het was een erg zwaar parcours”, zegt Vanthillo. “Als dit een test was voor het PK, dan belooft het wel een heel pittig kampioensc­hap te worden. Zo’n zware cross heb ik nog niet vaak gelopen in de provincie Antwerpen. De korte bochtjes op het stuk met de bergjes zijn met mijn lange paslengte niet echt in mijn voordeel. Maar ik heb wel kunnen domineren. Samen met mijn vriendin Eva Galle kon ik in de eerste ronde al weglopen. Omdat het een vrij lange cross was, besloot ik in het begin wat af te wachten. De laatste ronde ben ik dan voluit gegaan en zo nam ik veel voorsprong.”

Over twee weken belooft het in Bornem een hoogstaand­e strijd te worden op het PK cross. “Ik denk dat titelverde­digster Jolien Boonen de topfavorie­te is. In Gierle kon ik haar wel kloppen, maar de crossen daarna liep ze wel heel sterk. Ook Shana Lauwers verwacht ik vooraan. Zij won in Gierle. Samen met Elke Godden zijn dat de twee grootste concurrent­es. Podium is zeker het doel voor mij. Omdat ik nog maar vier crossen heb gelopen, is het nog moeilijk om de tegenstand in te schatten. Nu nog anderhalve week trainen, dan goed rusten en dan moet ik er klaar voor zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium