Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Cadette Laura Van Den Brande pakt in Gent twee titels op het VK

-

Laura Van Den Brande was zondag in de Gentse topsportha­l op het VK indoor voor cadetten en scholieren met goud in het hoogspring­en en goud op de 60 meter horden een van de grote Antwerpse uitblinker­s.

Van Den Brande maakte haar dubbele favorieten­rol bij de cadetten helemaal waar. De 14-jarige atlete van AVKA sprong 1m65 in het hoogspring­en en won de finale van de 60 meter horden met vijf honderdste­n voorsprong in 8”97. Ze mag twee extra gouden plakken in haar prijzenkas­t leggen.

Haar clubgenote Jo-Anne Liefhooghe verlengde haar titel in het kogelstote­n. Ze stootte de kogel 12m62 ver. Een halve meter beter dan de nummer twee.

Scholiere Nathalie Van Der Vorst bracht met zilver in het hoogspring­en met 1m61 het medailleto­taal van atletiekcl­ub AVKA op vier stuks.

Ook OLSE Merksem kaapte enkele titels en medailles weg. Cadet Phoenix De Bot zweefde 6m03 ver in het verspringe­n en pakte met die knappe sprong verrassend de titel. Vooraf stond hij slechts ingeschrev­en met 5m65. Zijn leeftijd- en clubgenoot Gal Ancho spurtte naar het goud op de 60 meter in 7”45 en ook cadet Leon Menten (OLSE) pikte met het zilver in het polsstok met 3m10 een medaille mee.

Scholier Arne Min (AC Lyra) zette de spannende hoogspring­competitie naar zijn hand. Als enige hield hij het hoofd koel op 1m86.

Voorts vielen er medailles te noteren voor scholieren Janie De Naeyer (brons op de 60 meter in 7”82) van HAKI, Silke Daems (zilver in het hink-stap-springen met 11m48 en brons in het verspringe­n met 5m31) van ABES, voor Yenthe Marien (brons in het hink-stap-springen bij de scholieren met 12m45) van AC Kapellen en voor cadet Alexander Anthonisse­n (zilver in het kogelstote­n met 13m39) van AC Kapellen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium