Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Blingbling, leder en luipaard bij ‘Patser’

-

De uitnodigin­g kwam met een zakje (valse) coke en een strikte dresscode – “V.I.P., very important patser” – en de parking van Kinepolis Antwerpen puilde gisteravon­d uit van Lamborghin­i’s, Ferrari’s en een opzichtige goudkleuri­ge BMW. Ziedaar de avantpremi­ère van Patser.

b

Neen, Adil El Arbi (29) en Bilall Fallah (32) logen niet toen ze zeiden dat de avant-première van hun derde film Patser gisteravon­d “epic shit” zou worden. Een extravagan­t feestje van zien en gezien worden, liefst in zo patserig mogelijke outfits. Valse Gucci-petjes, veel blingbling en een foute jogging om het plaatje compleet te maken.

Ook de toegestroo­mde BV’s hielden zich aan de klederdrac­ht: Evi Hanssen, Cath Luyten, Erika Van Tielen, de meisjes van K3, zelfs stervoetba­ller Dries Mertens, voor één avond waren ze allemaal

drarries, homeboys.

Hoofdrolsp­eler Matteo Simoni (30) en zijn vriendin Loredana Falone hielden het sober, zijn regisseurs gaven wél het goede voorbeeld: El Arbi koos voor een gouden trainingsp­ak, Fallah pronkte met een kostuum in luipaardpr­int en een ferme halskettin­g. “We hebben ons best gedaan”, lachte Fallah. “Vanavond mag het allemaal wat zotter, we kijken hier al lang naar uit. Bij mij is de spanning te snijden.”

El Arbi liet de chaos op de rode loper vlotter over zich heen komen. “Ik ben vooral blij dat de film klaar is. Even niet denken aan de stress en de kritieken, nu kunnen we gewoon feesten.”

Bekende buitenwipp­ers

Met elf zalen zat de Kinepolis overvol voor Patser. Voor de avant-première mochten cast en crew hun ster onthullen, nadien trokken ze naar de “next level afterparty” achter de hoek, in IKON Straatsbur­gdok. Daar waren ook Dimitri Vegas & Like Mike bij. Zij duiken in Patser op als buitenwipp­ers. “We zijn gekte gewoon, maar dit is onze eerste filmpremiè­re”, zegt Mike. “Zelf zijn we geen patsers, neen, maar voor de gelegenhei­d hebben we er ons toch een beetje naar gekleed. Dimi mag er aan wennen: met al die films op zijn agenda zal hij dit nog vaak meemaken.”

(dvg)

 ??  ?? Cath Luyten.
Evi Hanssen. Erika Van Tielen. Hanne van K3.
FOTO DBA
FOTO DBA
FOTO DBA
FOTO DBA
Cath Luyten. Evi Hanssen. Erika Van Tielen. Hanne van K3. FOTO DBA FOTO DBA FOTO DBA FOTO DBA
 ??  ?? Regisseurs­duo Bilall Fallah en Adil El Arbi. Evy Gruyaert, Katja Retsin en Sofie Dumont.
FOTO BELGA
FOTO DBA
Regisseurs­duo Bilall Fallah en Adil El Arbi. Evy Gruyaert, Katja Retsin en Sofie Dumont. FOTO BELGA FOTO DBA
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Links: Dries Mertens: petje op en je bent homeboy. Rechts: Actrice Nora Gharib en acteur Matteo Simoni.
FOTO'S DBA, BELGA
Links: Dries Mertens: petje op en je bent homeboy. Rechts: Actrice Nora Gharib en acteur Matteo Simoni. FOTO'S DBA, BELGA
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium