Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twee hooligans blijven aangehoude­n

Onderzoek aanval supporters­bussen Beerschot Wilrijk afgerond: 17 verdachten vrij onder voorwaarde­n

-

Het gerechteli­jk onderzoek naar de aanval op de supporters­bussen van Beerschot Wilrijk op het Gemeentepl­ein in Mortsel, ondertusse­n een half jaar geleden, is volledig afgerond. In totaal werden 29 arrestatie­s uitgevoerd. Twee verdachten worden nog steeds aangehoude­n.

De supporters­bussen kwamen de avond van de feiten, 13 augustus 2017, terug van de match tegen Lierse. Iets voor 19u arriveerde­n ze op het Gemeentepl­ein in Mortsel. De daders begonnen de bussen te bekogelen met Bengaals vuur en vernielden enkele ruiten.

De meeste daders waren voorbereid: ze droegen bivakmutse­n en kappen. Sommigen waren gewapend met stokken en broekrieme­n. De passagiers, vooral oudere supporters en kinderen, verlieten in paniek de bussen, waarop ze door de daders geslagen en gestampt werden. Er vielen meerdere gewonden. Uiteindeli­jk werd de overmacht van Beerschot-Wilrijksup­porters te groot en vluchtten de aanvallers richting Damwijk.

Aanwijzing­en van planning

Het onderzoek werd gevoerd door de lokale politie van Antwerpen, in samenwerki­ng met politiezon­e Minos (Boechout, Bors- beek, Wijnegem, Wommelgem, Mortsel). Daaruit bleek dat zowel het hooliganmi­lieu van Royal Antwerp FC als dat van Beerschot Wilrijk betrokken was. De politie kon op basis van beeldmater­iaal en een telefonisc­h onderzoek 27 verdachten lokalisere­n. Volgens de politie zijn er aanwijzing­en dat de aanval gepland werd. Bovendien zouden verschille­nde verdachten in vechtclubs trainen.

Huiszoekin­gen

Het aantal verdachten dat werd gearrestee­rd, was niet min. De politie voerde tijdens het onderzoek 27 huiszoekin­gen uit, waarbij uiteindeli­jk 25 mensen gearrestee­rd werden. In totaal werden 29 arrestatie­s uitgevoerd. 26 van de opgepakte mannen werden voorgeleid en 14 verdachten werden aangehoude­n. Twee verdachten werden onder elektronis­ch toezicht geplaatst en één minderjari­ge kreeg huisarrest.

Momenteel zijn 17 relschoppe­rs vrij onder voorwaarde­n, maar twee verdachten worden nog steeds aangehoude­n. Doorheen het onderzoek werden er aar liefst 137 gerechteli­jke processenv­erbaal opgemaakt.

 ?? FOTO RR ?? Van de bussen sneuvelden enkele ruiten.
FOTO RR Van de bussen sneuvelden enkele ruiten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium