Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als Ostapenko en Stephens een grandslam kunnen winnen, waarom Elise dan niet?”

-

Robbe Ceyssens, voor de buitenwere­ld is dit een grote verrassing. Had jij het zien aankomen?

“Verrassing? Ik wist dat ze dit niveau kon halen, ze had het al op training getoond. Maar ze moest nog een manier vinden om het ook in de wedstrijde­n halen. We mogen geen druk op haar leggen dat ze zomaar dat trainingsn­iveau moet halen. Dat ze dat nu toont, op dit moment, is wel heel knap.”

Wat nu? Alles lijkt plots mogelijk.

“We gaan ons rustig voorbereid­en op de halve finale. Zoals ik al zei, ik probeer niet naar het resultaat te kijken, maar meer naar het spelniveau en hoe Elise zich op de baan gedraagt. Dat is voor mij het belangrijk­ste. Ze verloor vorig jaar in de halve finale van het tornooi van Bastad in drie sets tegen Wozniacki. Kim (Clijsters, red.) en Carl

(Maes, red.) kennen haar heel goed van vroeger, we hebben dus voldoende informatie. Ik hoop dat Elise even in haar bubbel kan blijven. Ik denk trouwens dat er nu minder druk zal zijn, want er werd niet verwacht dat ze hier zou staan. Ze kan dus vrijuit tennissen.”

Geen klein feestje, om toch voor wat ontspannin­g te zorgen?

“Neen. Ik ga me niet laten verleiden tot een biertje of een glaasje wijn. Ik volg dezelfde routine als Elise. Zij drinkt water en ik blijf haar steunen. Er zal na het tornooi tijd genoeg zijn om te genieten.”

Na wat ze nu getoond heeft: kan ze de titel wegkapen?

“Kijk naar de winnaresse­n van de laatste grandslamt­ornooien: Ostapenko op Roland Garros, Stephens op de US Open. Als die dat kunnen, waarom Elise dan niet? (lacht)” (sf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium