Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tom Symons op nonactief gezet

Positie van trainer op de wip na merkwaardi­g toogincide­nt

-

De match van Heibos tegen Horendonk kreeg een extrasport­ief staartje. Een oplopende discussie tussen T1 Tom Symons en een spelersvad­er mondde uit in een banaal ‘biergevech­t’. Gisterenav­ond beraadden het bestuur en de spelersgro­ep zich over het voorval.

Heibos dwong tegen Horendonk een late gelijkmake­r af, maar dat is niet waarover werd nagekaart bij paars-groen. Wel over het bizarre incident tussen T1 Tom Symons en de vader van twee basisspele­rs, die verhaal kwam halen over de ploegopste­lling. Finaal vloog er een hoeveelhei­d bier over en weer.

“Er doen de wildste verhalen de ronde. Ik verneem dat de vader een klacht overweegt, maar van fysiek geweld was er geen sprake”, benadrukt Symons. “De vader in kwestie is een discussie gestart over mijn aanpak en keuzes. De woordenwis­seling ontaardde in dreigement­en, waarna hij de inhoud van een pint bier in mijn gezicht gooide. In het vuur van de strijd deed ik hetzelfde. Een domme reactie, waarvoor ik mijn excuses aanbied. Ik vind het vooral jammer dat dit is gebeurd na een prachtige collectiev­e prestatie. Dat het bestuur niet opgezet is met dit verhaal, begrijp ik. Als blijkt dat een verdere samenwerki­ng niet meer mogelijk is, zullen we samen de gepaste conclusie trekken.”

Bij Heibos zitten ze verveeld met de zaak. “Er is een moeilijke situatie ontstaan”, erkent Theo Van Zele namens de club. “Om Tom Symons te beschermen, heeft het bestuur onze T1 voorlopig op non-actief gezet. Dinsdag (gisteren, red.) plannen we een groepsgesp­rek met de spelers.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium