Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“William is hier met heel zijn hart, dat zie ik niet bij Joaquin”

Coach Bölöni is lovend over ene spits (Owusu), kritisch voor andere (Ardaiz)

-

Wie had voor het seizoen durven te voorspelle­n dat William Owusu de spits nummer één zou zijn van Laszlo Bölöni? Hij zit al aan zeven goals en is door de fans definitief in de armen gesloten. Ook door zijn trainer Laszlo Bölöni. En dat staat in schril contrast tot die andere spits: Joaquin Ardaiz. De 19jarige Uruguayaan brengt nog niet wat er van hem verwacht wordt.

“Ardaiz moet vooral zijn persoonlij­ke problemen eerst oplossen. Het is een jonge kerel die uit het buitenland komt. Maar ik wil zien dat hij zijn hart en zijn enthousias­me bij Antwerp legt. Hij is natuurlijk ziek geweest. Maar om goed in een ploeg te functioner­en, moet je ofwel enorm getalentee­rd zijn, maar zoiets bestaat bijna niet in België, of je moet een beetje kunnen lijden. Op dit moment is dat moeilijk voor hem.”

Dan doen de prestaties van William Owusu hem een pak meer deugd. “Ik ben niet verrast door zijn evolutie, want we hebben heel veel met hem gewerkt. Wij hebben hem geholpen en nu helpt hij ons door zo belangrijk te zijn. Weet je, het is een open kerel. Hij wil ervoor gaan. Hij is met heel zijn hart bij Antwerp. Hij is een spits die wil lijden. En daarom is het zo makkelijk om met hem te werken. Het is een zéér goede soldaat. De weg ligt open om nog verder te groeien.”

In augustus was de toekomst van Owusu nog onzeker. Eerst mocht hij weg, dan weer niet. “Ik heb me verzet tegen zijn vertrek, maar het is niet alleen dankzij mij dat hij hier nog is. Ook Wim (De Decker, red.) is een fan van William. Weet je, de weg om te blijven groeien ligt open voor William. William is een echte werker. Niet het grootste talent, maar wel een belangrijk­e speler voor ons. ” (gegy, thst)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium