Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Punt van de wederopsta­nding”

Nico Meys mag nog eens van een basisplaat­s genieten

-

Na een nul op twaalf pakte Kontich eindelijk nog eens een punt. Op Heikant Berlaar speelde het 22 gelijk. Door de schorsinge­n van Glen De Cock en Kliché kwam Nico Meys aan de aftrap. “Vooraf hadden we zeker voor een gelijkspel getekend, maar gebaseerd op onze prestatie verdienden we de zege", aldus de flankverde­diger.

“In onze kern zijn de plaatsen erg duur, maar het blijft zuur voor de jongens die naast de vijftien geselectee­rden vallen. Daar kan ik van meespreken. Iedereen wil zo hoog mogelijk spelen, hé. Ik kan alleen maar hard werken op training en op die manier een selectie afdwingen”, vertelt Nico Meys.

“Door het ontbreken van enkele geschorste verdediger­s kreeg ik nog eens een basisplaat­s. Ik probeerde me te bewijzen om de trainer zo selectiepr­oblemen te bezorgen. Het kan snel gaan in het voetbal. Ik spiegel me aan Murat Oçak, die zich na de winterstop in de ploeg heeft geknokt”, aldus Meys.

“Heikant Berlaar had al zeven matchen op rij niet meer verloren. We probeerden op een heel slecht veld toch te combineren en openden ook de score. Na de snelle gelijkmake­r kwamen we weer op voorsprong, maar de tegenstrev­er strafte onmiddelli­jk na de rust bij de eerste aanval wat concentrat­ieverlies bij ons af.”

Die gelijke stand bleef tot het einde van de wedstrijd op het bord.

“De thuisploeg was helemaal niet gevaarlijk, maar na de uitsluitin­g van De Bakker kozen we er niet voor om een slotoffens­ief in te zetten omdat we dan misschien het deksel op de neus zouden krijgen. We trokken het gelijkspel over de streep, maar gebaseerd op onze prestatie verdienden we de zege. Dit is het punt van de wederopsta­nding, want we hebben een goede ploeg en mogen toch naar boven kijken”, besluit Meys.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium