Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eén speler maakt het verschil niet”

-

Toeval of niet: het wederoptre­den van sterkhoude­r Yannick Supilie resulteerd­e voor MariaterHe­ide in de eerste puntenoogs­t in bijna vier maanden tijd. De hekkenslui­ter klopte SintJozef met 12.

Maria-ter-Heide herademt na een frustreren­de nul op dertig. De lang verhoopte terugkeer van Supilie lijkt bevrijdend te werken. “Eén speler geeft echt niet de doorslag, hoor”, benadrukt Supilie. “Als er al enig verschil is, heeft dit misschien te maken met ervaring. Er lopen beloftevol­le spelers bij ons rond, maar het ontbreekt onze jonge ploeg nog een tikkeltje aan maturiteit. Daarvoor wil ik achteraan graag zorgen.”

Supilie kwam dit seizoen nog niet in actie door blessurele­ed. “Ik heb lang gerevalide­erd van een knieletsel. Ik ging voortduren­d naar de kibezig. ne, maar de pijn bleef. Tot ik me door de dokter van Waasland-Beveren liet behandelen. In geen tijd was het probleem verholpen.”

Maria-ter-Heide mocht in Sint-Jozef eindelijk nog eens een zege vieren. “Maar het had evengoed een gelijkspel kunnen zijn”, vervolgt Supilie. “In de eerste helft leverden we een sterke prestatie op een slecht bespeelbaa­r veld, maar daarna was het pompen of verzuipen. Of we plots hoop mogen koesteren op het behoud? Ik zou van alles kunnen verbloemen, maar we moeten eerlijk zijn: we schieten iets tekort voor derde. Op dit ogenblik betalen de spelers en de trainer tonnen leergeld. Veel van de jongens gaan een mooie toekomst tegemoet. Als je ziet wat doelman Yono Jordaens op 19-jarige leeftijd al kan, dat is fenomenaal. Als we dit proces verderzett­en, is Maria-ter-Heide over twee jaar een club die volwaardig meedraait in derde provincial­e.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium