Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We geven de strijd om de tweede periodetit­el nog niet op”

Lorenz Aerts kroont zich tot man van de match tegen Wildert

-

Gooreind heeft zich middels een 40 overwinnin­g tegen Wildert herpakt na de zware 51 pandoering op Olympic Essen. Lorenz Aerts scoorde twee van de vier goals en kroonde zich tot de man van de match.

Naast de twee goals zorgde Aerts ook nog voor twee assists.

“Het is natuurlijk mooi om beslissend te zijn, maar ik ga nooit voor persoonlij­k succes. De ploeg won, dat is het voornaamst­e en eigenlijk het enige wat telt”, zegt Aerts.

Met Wildert kreeg Gooreind zaterdag nochtans niet de eerste de beste tegenstrev­er op bezoek. Wildert had net twaalf op vijftien gehaald en klopte na Nieuwjaar al het tweede geklasseer­de Oostmalle en leider Achterbroe­k.

“Iedereen bij ons was zich ervan bewust dat Wildert sterk op dreef was. Die ploeg stond niet zomaar aan de leiding in de tweede periode. Dat en het feit dat we wat recht te zetten hadden na die nederlaag op Olympic Essen, was voldoende om gemotiveer­d aan de aftrap te verschijne­n. Na vijf minuten hadden we al een voorsprong te pakken. Dat maakte de rest van de wedstrijd gemakkelij­ker.”

Gooreind blijft nog strijden voor de tweede periodetit­el, waarin het tweede staat op twee punten van leider Oostmalle. “Als we ook nog kans maken om kampioen te worden, zullen we dat zeker niet nalaten”, besluit Aerts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium