Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Financiële onrust teistert Lierse

Lonen van december nog niet betaald, spelers dreigen met acties Spelersvak­bond Sporta bemiddelt Wadi Degla belooft oplossing

-

Er heerst opnieuw financiële onrust bij

Lierse, waar de voltallige spelersker­n

en omkadering nog steeds wachten op het loon van december. De club krijgt nog tot eind deze maand de tijd om aan zijn verplichti­ngen

te voldoen, anders dreigen de spelers met

acties.

Het is bij Lierse niet de eerste keer dit seizoen dat spelers en bedienden hun loonzakje laattijdig overhandig­d krijgen. Ook eind 2017 kwam het loon al een paar keer met horten en stoten op de rekening, maar werd alles uiteindeli­jk wel netjes afgehandel­d. Omdat deze keer de betaling wel erg lang op zich laat wachten en de spelers de huidige toestand grondig beu zijn, schoof gisteren spelersvak­bond Sporta mee aan de vergaderta­fel in de hoop een oplossing te kunnen vinden.

“De spelers hebben uiteindeli­jk besloten vooralsnog te blijven trainen en spelen”, reageerde Dirk De Vos van Sporta. “Maar tegelijk werd ook de afspraak gemaakt dat uiterlijk 31 januari de achterstan­d moet aangezuive­rd zijn. Lierse speculeert op een overname en schuift de zaken voor zich uit, maar het is erg onduidelij­k wanneer die machtsover­dracht er zal komen. Op deze manier komt de licentie in gevaar.”

Lierse vertoeft in een vervelende tussenfase. Zo heeft huidig voorzitter Maged Samy de geldkraan al een poosje dichtgedra­aid, maar kwam hij nog niet tot een definitiev­e overeenkom­st met een mogelijke overnemer. Intussen lijkt Wadi Degla toch voor de reddingsbo­ei te zullen zorgen.

“Lierse bevestigt dat het gisteren een onderhoud had met de spelers en een delegatie van Sporta”, erkende manager Roel Rymen. “En wij onderstrep­en dat we onze verplichti­ngen zullen nakomen en de deadline van 31 januari respectere­n. Zo zal Wadi Degla de continuïte­it op korte en langere termijn verzekeren tot er een overnemer is.”

De huidige signalen onderstrep­en meer dan ooit de hoge nood aan een snelle overname op het Lisp. Voorzitter Maged Samy voert nu al een poosje gesprekken met geïnteress­eerde partijen, maar tot een akkoord kwam het dus nog niet.

 ?? FOTO GMAX AGENCY ??
FOTO GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium