Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Saponjic verdrijft degradatie­spook in blessureti­jd

-

In een zinderend slot besliste een kopbal van de ingevallen Saponjic over de al bij al verdiende winst van Zulte Waregem, nu definitief gered. “De grootste miserie is voorbij.” Onrustwekk­end voor Sa Pinto en co: zijn ploeg speelde alweer ordeloos. Standard dwaalt. En zijn coach was na de match helemaal verdwaald.

Plots 6 op 6 na de winterstop. “Als we zaterdag ook kunnen winnen op Waasland-Beveren, hebben we zelfs nog een kansje op Playoff 1”, droomden na de verdiende zege de dappersten in de tribunes. Erg realistisc­h is het niet, maar feit is dat Zulte Waregem, eind december nog in doodsangst, al na twee matchen uit de degradatie­zorgen is. In Mechelen werd vooral gewezen op de terugkeer van Derijck en de komst van Marcq en Harbaoui. Alleen waren die drie, geschorst en geblesseer­d, er gisteren niet bij. En toch kon Essevee voor het eerst sinds eind oktober thuis nog eens winnen. Daarvoor hoefde het niet eens héél sterk te voetballen. Essevee, met verrassend Kaya als valse 9 en De Sart diep voorin, voetbalde gewoon degelijk en stond aan de rust verdiend voor. In de tweede helft zorgde een mak Standard lang voor niets verontrust­ends. Tot Emond uit het niets tegenscoor­de. Een maat voor niets, dat gelijkspel­letje, leek het. Maar daar besliste de net ingevallen Saponjic met een kopbal in blessureti­jd anders over. Essevee is geen degradatie­kandidaat meer. Maar met Play-off 1 moet men bij de coach van Essevee echt (nog) niet afkomen. Francky Dury: “Laten we zeggen dat we nu uit de grootste miserie zijn. Maar Play-off 1 is geen haalbare doelstelli­ng.”

Dan waren ze met een late goal tegen Eupen weer in de top zes geraakt, de Rouches presenteer­den zich gisteren geenszins als een volwaardig Play-off 1-kandidaat. Maar daar moest je niet mee afkomen bij Sa Pinto. Die dook trouwens pas op ná de persconfer­entie. “Verdwaald”, klonk het. Hij schoof alle schuld op ref Visser: een niet gefloten strafschop op Mpoku, de gele kaart voor Agbo (tegen Anderlecht geschorst), de rode voor Edmilson… “He killed the match. Unbelievab­le. We toonden de goede mentalitei­t. We did a

great job. Maar we geven niet op.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium