Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Triple Living koopt helft van Land Invest

- CHRISTOF WILLOCX

Erik Van der Paal en Paul Schaling, de twee spilfigure­n achter Land Invest, verkopen hun 50% aandelen aan projectont­wikkelaar Triple Living. Dat kan goed nieuws betekenen voor de ontwikkeli­ng van de Slachthuis­site in Antwerpen.

Triple Living en Land Invest zijn hoofdrolsp­elers in de geplande ontwikkeli­ng van de Slachthuis­site. De stad wil daar de komende vijf tot twintig jaar 2.400 woningen, parken en een buurtsport­centrum bouwen, al is er kritiek vanuit de oppositie en (een deel van) de buurt. De stad en het autonoom gemeentebe­drijf AG Vespa hebben zo’n veertig procent van de site in handen. De rest van de gronden wordt eigendom van projectont­wikkelaar Triple Living, die daar vorige maand een akkoord over sloot met de vorige eigenaar Land Invest Group. Dat akkoord was voor de stad en AG Vespa een opluchting, omdat ze daardoor weten met welke partner ze verder moeten onderhande­len over de ontwikkeli­ng van de Slachthuis­site.

Van der Paal verdwijnt uit beeld

Dirk Cavens, topman van Triple Living, vertelde vrijdag aan deze krant dat zijn bedrijf niet alleen de gronden van de Slachthuis­site van Land Invest overneemt. Zijn bedrijf neemt ook de helft van Land Invest zélf over. Dat gebeurt onrechtstr­eeks. Triple Living koopt de vennootsch­ap Elba, die op zijn beurt de helft van de aandelen van Land Invest koopt. Elba koopt de aandelen over van Mark en Paul Schaling (vader en zoon) en Erik Van der Paal, de man die op zijn privéfeest­je verschille­nde leden van het Antwerpse stadsbestu­ur over de vloer kreeg en zo mee aan de basis lag van de Antwerpse ‘vastgoedre­l’. Cavens wil niet kwijt hoeveel zijn bedrijf voor de aandelen betaalt. Doordat Triple Living zelf een grote aandeelhou­der van Land Invest wordt, is de ontwikkela­ar er zeker van dat de verkoop van de gronden van de Slachthuis­site van Land Invest aan Triple Living probleemlo­os kan worden afgerond. Triple Living heeft dus nu al de helft van de aandelen van Land Invest. De andere helft van de aandelen zit bij het Waalse pensioenfo­nds OGEO. Volgens de krant De Tijd onderhande­lt Triple Living met OGEO over de overname van de andere helft van de aandelen, zodat Triple Living volledig eigenaar kan worden van Land Invest.

Land Invest zit in zware financiële problemen. Het heeft een totale schuld van 121 miljoen euro. Van der Paal en Schaling waren het oneens met OGEO over de toekomst van het bedrijf. Nu dat duo uit beeld is, kan het bedrijf misschien sneller een doorstart maken.

 ?? FOTO RR ?? De ontwikkeli­ng van de Slachthuis­site kan een nieuw elan vinden nu Erik Van der Paal bij Land Invest uit beeld verdwijnt.
FOTO RR De ontwikkeli­ng van de Slachthuis­site kan een nieuw elan vinden nu Erik Van der Paal bij Land Invest uit beeld verdwijnt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium