Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Overvaller steekt bejaarde man (78) neer

Slachtoffe­r verkeert niet in levensgeva­ar

- (sare)

Een 78jarige man is deze week thuis overvallen. Hij kreeg daarbij verschille­nde steken met een schaar. De dader is voortvluch­tig.

De recherche voert een onderzoek naar een wel erg brutale overval op een alleenstaa­nde bejaarde man. De feiten kwamen maandagnac­ht aan het licht toen het 78-jarige slachtoffe­r zich volgens onze informatie gekneveld en zwaargewon­d aanbood bij de Eeuwfeestk­liniek in de Harmoniest­raat. De man verklaarde dat hij thuis overvallen was.

Gsm en bankkaart

Een onbekende man zou zich bij de woning van het slachtoffe­r hebben voorgedaan als iemand die hulp zocht. Toen de bejaarde man hem binnenliet, bleek dat de ‘hulpbehoev­ende’ man een gewelddadi­ge overvaller was. Hij stak het slachtoffe­r verschille­nde keren met een schaar en ging er uiteindeli­jk vandoor met de gsm en de bankkaart van de bejaarde man. Het slachtoffe­r werd opgenomen in het ziekenhuis, hij verkeerde niet in levensgeva­ar. “De overvaller wordt actief opgespoord”, benadrukt parketwoor­dvoerster Lentle Jespers. Anderhalf jaar geleden werd de overbuurvr­ouw van het slachtoffe­r ook thuis overvallen. Ook zij werd gekneveld en brutaal aangepakt, waarna de twee overvaller­s ervandoor gingen met geld en juwelen. Volgens het parket wijst niets op een link tussen de twee woningover­vallen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium