Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Anderlecht vult oorlogskas

Charleroi neemt Lukebakio definitief over voor 1,5 miljoen euro Paars-wit probeert Teodorczyk te slijten aan Nantes

- (jug)

Anderlecht wil in deze transferpe­riode deadline woensdagav­ond absoluut nog een spits, maar heeft geen geld (genoeg). Dus probeert paarswit creatief te zijn. Met een steuntje van de vrienden van Charleroi en met een poging om Teodorczyk naar Nantes te dirigeren.

In nood kent men zijn vrienden en Charleroi is goed bevriend met Anderlecht. Huismakela­ar Mogi Bayat is namelijk de broer van Charleroiv­oorzitter Mehdi Bayat en sinds vorige zomer huren de zebra’s Dodi Lukebakio (20) van Anderlecht. Een huur met een aankoopopt­ie van twee miljoen, te lichten vòòr maart. Maar zie, Charleroi is bereid om hem nu al aan te kopen. In ruil voor een kleine korting. Paars-wit krijgt zo wellicht 1,5 miljoen in kas én er is nog een klein kansje dat Charleroi de dribbelaar de komende dagen elders aan de man brengt. Paars-wit krijgt dan ook nog een percentage op de doorverkoo­p. Een dubbelslag voor Anderlecht? En nog een plan. Via Mogi lonkt(e) Nantes ook naar Lukasz Teodorczyk (26). De Fransen deden al een bod om de Pool te huren met een aankoopopt­ie, maar Teo en zijn entourage weigerden. “Ik wilde Teodorczyk en onze trainer (Ranieri, red.) ging akkoord, maar zijn makelaar wees ons af”, aldus Nantesvoor­zitter Waldemar Kita. “Die man is niet correct.” Teo’s makelaar Marcin Kubacki heeft slechte ervaringen met Nantes en wil niet meer van de Fransen weten.

Nieuwe spits

Anderlecht kijkt nu of het druk kan zetten op zijn spits. Het feit dat het Teo van de hand wil/kan doen en na de vijf miljoen van Stanciu en het half miljoen van Harbaoui nog geld verzamelen, toont dat Anderlecht ambities heeft om een nieuwe topspits te halen. Met name Mitrovic (Newcastle) laat weten dat hij nog beschikbaa­r is. Hein Vanhaezebr­ouck is ongeduldig. “Ik ben vragende partij. Zeker in de aanval is er te weinig concurrent­ie. Ik heb ook spitsen nodig die iets maken van onze voorzetten, want die zijn lang niet meer zo slecht. Schiet dus niet altijd op de leverancie­rs, maar ook op de ontvangers.” In de dossiers van Dendoncker (West Ham, Everton) en Vranjes (bod bij AEK) bleef het status quo.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium