Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De perfecte match”

Nieuwe topschutte­r Isaac Kiese Thelin scoorde in heenronde vier (!) keer tegen WestVlamin­gen

- KERSTEN STEURBAUT

Isaac Kiese Thelin is dankzij zijn strafschop­doelpunt op Anderlecht alleen topschutte­r. In het shirt van WaaslandBe­veren deed hij al 12 keer wat hem bij Anderlecht slechts twee keer lukte. Woensdag zelfs ondanks het afleidings­manoeuvre van voormalig spitsbroed­er Lukasz Teodorczyk. “Het is een plezier om zo vaak te scoren.”

Vandaag zaterdag krijgt Thelin tegen Zulte Waregem een nieuwe kans om zijn aantal op te krikken. In de heenwedstr­ijd vond hij aan de Gaverbeek vier keer de weg naar doel. “Voor mij was dat de perfecte wedstrijd. We proberen die prestatie te herhalen, alleen weet ik nog niet hoe vaak ik nu ga scoren. (lacht) Die wedstrijd was wel belangrijk voor mij. Ik was voordien al een paar keer belangrijk geweest, maar als je vier keer in één wedstrijd kan scoren, dan krijgt je vertrouwen een enorme boost.”

Nu zit hij al aan 12 stuks. Al vieren voetballer­s die scoren tegen hun exclub of de ploeg die hen uitleent niet meer. Ook Isaac Kiese Thelin dus niet. Zijn doelpunt woensdag in het Astridpark was er nochtans een met historisch­e waarde. De Zweed zette de Waaslander­s op weg naar het allereerst­e punt in de clubgeschi­edenis op het veld van de Belgische recordkamp­ioen. Teodorczyk probeerde er nochtans alles aan te doen om zijn oude ploegmakke­r het scoren te verhindere­n. In een onderonsje met Matz Sels verklapte de Pool de favoriete hoek van Thelin. Drie keer mocht de Zweed dit seizoen al een elfmeter nemen, drie keer plaatste hij hem links in de hoek. “Teo zei dat ik opnieuw links zou trappen. Daarom veranderde ik van hoek en heb ik hem rechts binnen getrapt”, zegt Thelin met een brede grijns. “Het gaf me wel een dubbel gevoel om op Anderlecht te scoren. Het voelde aan alsof ik thuis én op verplaatsi­ng scoorde. Uit respect voor de fans en de club heb ik niet gevierd. Als zij respect tonen voor mij, is dat het minste wat ik kan doen.” Toch moet het goed hebben aangevoeld. Als speler van paars-wit vond Thelin slechts twee keer de weg naar doel: één keer in Sint-Petersburg, één keer in het Astridpark. Als speler van Waasland-Beveren staat de teller al op twaalf stuks en mag hij het shirt met de Gouden Stier aantrekken. In de laatste zes wedstrijde­n trof hij vier keer raak. “Ik ben naar Waasland-Beveren gekomen om te tonen dat ik wel doelpunten kan maken en dat lukt me vrij aardig. Een opluchting? Het is in eerste instantie een plezier om zo vaak te scoren. Topschutte­r worden zou een mooie bonus zijn, maar ik focus gewoon op de volgende wedstrijd en hoop de lijn van de voorbije maanden door te trekken.”

Anderlecht

Thelin toonde zich op Anderlecht veel meer dan een goaltjesdi­ef. Dennis Appiah gaf toe dat de Zweed voor onrust in de Brusselse defensie zorgde. Hein Vanhaezebr­ouck zou zo’n speler wel kunnen gebruiken. De zoektocht naar een spits was bij Anderlecht immers nog geen succes. “Of ze mij gevraagd hebben om deze winter terug te keren? Geen idee, dat zijn zaken waar mijn makelaar zich mee bezighoudt. Ik heb alleszins nog niets gehoord. Of ik op een aanbod zou ingaan? Je weet nooit, maar het heeft weinig zin om te praten over iets dat er niet is. Bovendien moeten de clubs eerst een akkoord bereiken. Na het seizoen keer ik sowieso terug naar Anderlecht.”

 ?? .FOTO BELGA ?? Thelin viert zijn goal tegen moederclub Anderlecht ingetogen, met Dierckx.
.FOTO BELGA Thelin viert zijn goal tegen moederclub Anderlecht ingetogen, met Dierckx.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium