Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tussen de lijnen doen we altijd wat moet”

Ludovic Buysens en co laten extrasport­ieve zorgen even achter zich tegen Union

- KURT GULDENTOPS

Lierse heeft er geen al te zonnige week opzitten. De Pallieters incasseerd­en een zware nederlaag in de topper bij Cercle Brugge en buiten de lijnen waren er de financiële haperingen. Maar het overleving­sinstinct op het Lisp is intussen dermate groot geworden, dat de focus alweer louter op de thuismatch van morgen tegen Union ligt.

Dinsdag even kortsluiti­ng, maar nadien alweer business as usual op het Lisp. Een week nadat het met overdreven cijfers de klapper bij Cercle Brugge verloor, heeft Lierse wat goed te maken op eigen grond tegen Union. Het is de enige manier voor de Pallieters om stevig vast te houden aan zijn zo begeerde vierde plaats. Dat beseft ook Ludovic Buysens.

De 41nederlaa­g bij Cercle Brugge lijkt niet veel sporen nagelaten te hebben. Ludovic Buysens: “Tja, ik vind dat we die cijfers ook moeten relativere­n. Je kan het ook anders zien. We waren in het spel zeker de evenknie van een ploeg die over een budget beschikt dat een veelvoud is van dat van Lierse. Maar soit, de cijfers staan er natuurlijk. Hoe dan ook, Cercle Brugge is nog niet van ons af. Althans, dat hopen we. Het blijft onze intentie om hen het leven nog een poosje zuur te maken.”

De ambitie van Lierse lag toch voornameli­jk op die vierde plaats? “Dat is ook zo. Maar die beide uitdaginge­n kunnen hand in hand gaan. Hoe steviger we die vierde stek kunnen vasthouden, hoe sterker we zullen blijven aanklampen in die tweede periode. We zullen geen tranen laten indien we die niet winnen, maar zullen wel strijd leveren. Kijk, er is dit seizoen al zo veel gebeurd dat het haast een mirakel is dat we op de vierde plaats staan. Zolang we in de buurt blijven, mogen we ook van het wonder van een periodetit­el dromen.”

Deze week nog werd Lierse uit zijn normale voorbereid­ing gehaald.

“Dat klopt. Kijk, die zaak is gesloten, maar we wilden wel een signaal geven. De focus ligt intussen helemaal op de partij tegen Union. Weet maar zeker dat we er voor de volle honderd procent zullen voor gaan. We hebben dit seizoen al wel meer akkefietje­s te verwerken gehad, maar hebben tussen de lijnen altijd gedaan wat moest. En dat zal zo blijven, want onze groep is de voorbije maanden enorm naar elkaar toegegroei­d. We weten intussen perfect wat we aan elkaar hebben en dat is een troef geworden.”

Wil Lierse zonder al te veel hinderniss­en die vierde plaats behouden, dan lijkt het accent voornameli­jk op de thuismatch­en te liggen. “Blijven we in eigen huis ons ding doen, dan zullen we inderdaad al heel ver komen. Je kan er niet omheen dat we op het Lisp sterker voor de dag komen en met meer vertrouwen voetballen. We leden er nog geen nederlaag en zijn ook vastberade­n om dat zo te houden. De sleutel ligt dus inderdaad in Lier voor ons. Union uit of thuis is bijvoorbee­ld ook zo’n verschil. In dat kille Koning Boudewijns­tadion hebben we het telkens moeilijk, thuis moet het ons beter afgaan.”

Ook al moet Lierse behoorlijk gehavend aan zijn opdracht beginnen. Laurent en Wils geschorst, Camargo en Ntambwe nog steeds geblesseer­d... “Dat is wat, maar de sterkte van Lierse dit seizoen was niet zelden onze bank. We hebben toch een relatief brede kern, waarbij de invallers al meermaals de beslissing hebben geforceerd. Het mag zeker geen excuus zijn.” En dus kan Lierse onbezorgd blijven dromen van die eerste plaats in de tweede periode? “Als je op twee punten van de leider staat, mag dat. Misschien is het over enkele matchen voorbij. We zien wel. Er ligt geen enkele druk bij ons. Dat is een voordeel. Maar ik vind het wel knap dat we als kleine garnaal dit seizoen onze voet naast die van de grote kanonnen kunnen zetten.”

Ludovic Buysens ‘‘Als je op twee punten van de leider staat, dan mag je dromen van de periodetit­el.’’

 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Buysens tussen Joachim (links) en Bourdin na de nederlaag tegen Cercle Brugge. “We willen hen het leven nog een poosje zuur maken.”
FOTO GMAX AGENCY Buysens tussen Joachim (links) en Bourdin na de nederlaag tegen Cercle Brugge. “We willen hen het leven nog een poosje zuur maken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium