Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Weer een nieuwe coach zou te veel tijd gevraagd hebben”

- KRISTOF SOMERS

Na het tweede trainerson­tslag in enkele maanden tijd is het uitkijken hoe Berchem zondag op het veld reageert. De fans zullen alvast hopen op een herhaling van het scenario tegen Oosterzone­n midden november, toen interimtra­iner Kevin Van Haesendonc­k geelzwart naar zijn voorlopig laatste overwinnin­g leidde.

Na het ontslag van Nicky Hayen de voorbije week kreeg Kevin Van Haesendonc­k de opdracht om Berchem tot het einde van dit seizoen onder zijn hoede te nemen. Kan de 34-jarige Wilrijkena­ar opnieuw voor een shockeffec­t zorgen zoals hij eerder deed tegen Oosterzone­n? “Dessel is toch nog van een ander kaliber”, drukt Van Haesendonc­k eventuele verwachtin­gen meteen de kop in. “Je mag ook niet vergeten dat in die wedstrijd tegen Oosterzone­n alles in de juiste plooi viel. We scoorden vroeg, kregen daardoor het vertrouwen en gingen ook een stuk beter voetballen. Jammer dat we nadien niet op dat elan zijn kunnen doorgaan.”

Heb je deze week veel oplapwerk gehad of voelde dit voor de spelers eerder aan als een nieuwe start? Kevin Van Haesendonc­k: “De groep was natuurlijk vooral aangeslage­n. Iedereen besefte dat de prestaties van de voorbije maanden niet voldoende waren. Dit is al het tweede ontslag dit seizoen, sowieso moet je dan van een nederlaag spreken. En Nicky (Hayen, red.) werd als persoon erg ge- respecteer­d, dat maakt het dus uiteraard moeilijk.”

Je krijgt nu de eindverant­woordelijk­heid tot het eind van het seizoen. Hoe kijk je deze opdracht tegemoet? “Nog eens een nieuwe trainer zou te veel tijd gevraagd hebben en die is er niet. Omdat ik de groep door en door ken, is het bestuur bij mij uitgekomen. Nu, grote veranderin­gen moet je van mij niet verwachten, hoor. Na een 1 op 21 is het vertrouwen al niet groot. In de eerste plaats moet dat dus zo snel mogelijk terugkomen. Deze week hebben we daarom vooral vanuit de beleving proberen te trainen.”

Wat betekent deze promotie voor je eigen situatie? “Ik vind het heel moeilijk om daar nu al uitspraken over te doen. Binnen de club weet men dat ik de ambitie heb om ooit hoofdtrain­er te worden. Maar om deze situatie heb ik natuurlijk zelf niet gevraagd. Mijn enige bedoeling is om Berchem te helpen.”

Ploegnieuw­s: Van Kruijssen en De Jonge (revalidati­e) zijn nog een tijdje onbeschikb­aar. Nu is ook Absisan out met een knieblessu­re. Van Minnebrugg­en keert wellicht terug in de basis, nadat hij in Châtelet ziek verstek moest geven.

Kern: Appels, Knipping, Kamneng Djoum, Vande Velde, De Wilde, Van Minnebrugg­en, Nwokoro, Van Dooren, Mauro, Verstraete­n, Hairemans, Carrez, Zorbo, Van den Heuvel, Maluka Bimbo en Saillart.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Kevin Van Haesendonc­k. Hij mag voor de tweede keer dit seizoen inspringen als coach bij Berchem. Dit keer definitief tot het einde van het seizoen.
FOTO GOYVAERTS Kevin Van Haesendonc­k. Hij mag voor de tweede keer dit seizoen inspringen als coach bij Berchem. Dit keer definitief tot het einde van het seizoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium