Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het behoud verzekeren voor onze trainer”

-

Het is dit weekend alle hens aan dek voor Ternesse. Na de nul op zes na Nieuwjaar wordt de komst van VC Herentals voor de Wommelgemn­aren een heuse zespuntenw­edstrijd. Bovendien kreeg de groep het nieuws te verwerken dat de wegen van de club en die van coach Paul Degenaers aan het einde van het seizoen zullen scheiden.

“Dat onze trainer niet mag blijven, is een spijtige zaak, maar we moeten die beslissing respectere­n”, zegt Steve Nuyts, die na drie weken schorsing eindelijk weer mag spelen. De mededeling over de trainer sloeg afgelopen dinsdag na de training nochtans in als een bom. Vooral dan omdat Degenaers er vorig seizoen mee voor zorgde dat de titel in eerste provincial­e werd gepakt en mede daarom een contractve­rlenging van twee seizoenen onder de neus had geschoven gekregen. Toch is het straks dus einde verhaal bij Ternesse voor de voormalige assistent van onder meer Antwerp en Germinal Beerschot.

“De club zal ergens naartoe willen werken met een nieuwe coach. Over die keuze ga ik me niet uitspreken”, aldus Nuyts. “Ik weet wel dat we vorig seizoen een prachtig jaar beleefden en kampioen werden. Dat zijn we niet vergeten. Ook nu is het de bedoeling om het seizoen mooi af te sluiten. Het ziet er nog altijd goed uit. Nu willen we het behoud verzekeren voor de coach, met wie we altijd goed hebben kunnen werken. Zeker ook ik. Ik ben ervan overtuigd dat de andere spelers er net hetzelfde over denken.” Na de nul op zes en de zeven tegengoals moet Ternesse zondag in eigen huis voorbij Herentals. “Als we winnen, zetten we opnieuw een mooie stap vooruit. Als dat niet het geval zou zijn, wordt het onderin knokken. Van extra stress is er geen sprake, daarvoor hebben we voldoende vertrouwen na de heenronde. Iedereen kan van iedereen winnen, dus panikeren gaan we zeker niet doen. Als we voltallig zijn, beschikken we zeker over voldoende kwaliteit.”

Sterkste elftal paraat

En dat is zondag opnieuw het geval: Nuyts en Thomas Stevens keren terug uit schorsing. Degenaers kan in principe zijn sterkste elftal opstellen “Met Thomas en mezelf ontbraken er twee centrale jongens, dat scheelde misschien wel. Onze kern is niet erg breed, al hebben de jongens dat toch niet slecht gedaan. Maar Herentals zal zeker een te

duchten tegenstand­er zijn, dat weten we nog van vorig seizoen. Maar als alles meezit en de focus is er, dan zijn we in principe beter. We moeten voor de winst gaan, want een gelijkspel brengt te weinig op.”

Ploegnieuw­s: Nuyts en Thomas Stevens keren terug uit schorsing. Vanhaecht en Janssens blijven out.

Kern: De Kock, De Corte, Goris, Nuyts, Pittoors, Sallaets, Schots, Smolders, Olivier Somers, Rino Somers, Stevenin, Lucas Stevens, Thomas Stevens, Van Bouwel en Van Dyck. STIJN DRUANT

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Een beeld uit de wedstrijd van vorig seizoen van Ternesse tegen VC Herentals met Steve Nuyts (rechts) en Kim Bosmans.
FOTO TOM GOYVAERTS Een beeld uit de wedstrijd van vorig seizoen van Ternesse tegen VC Herentals met Steve Nuyts (rechts) en Kim Bosmans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium