Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er zijn de laatste tijd te veel dingen gebeurd”

- (qvdb)

Dirk Huysmans is niet langer coach van Wijnegem. De 44jarige trainer diende donderdag zijn ontslag in. Best een opvallende beslissing, omdat Wijnegem vorig weekend nog vlot met 41 was gewonnen van Ranst. Maar Huysmans zag het naar eigen zeggen zelf niet meer zitten. “Het ontslag speelde al even in mijn hoofd.”

Veel woorden wou Huysmans niet vuilmaken aan zijn vertrek. “Ik wil niet met slaande deuren vertrekken, maar laat ik zeggen dat er veel factoren meespelen en dat er te veel dingen zijn gebeurd, waardoor ik niet meer verder kon”, zegt Huysmans. “Ik zou die paar maanden op zich nog wel hebben kunnen uitdoen, maar dan zou ik naar een training komen waar ik niet meer honderd procent achter sta en zo ben ik niet. Het was gewoon af. Aan je hobby moet je plezier beleven, en dat was niet meer het geval. Ik hoop van harte dat de ploeg nu met een propere lei kan beginnen.” Bij het bestuur kwam het vertrek van Huysmans totaal uit de lucht vallen. “Ik begrijp het nog steeds niet goed”, zegt sportief verantwoor­delijke Francis De Greef. “Ik vermoed dat Dirk zelf vond dat hij de ambities niet had kunnen waarmaken. Hij heeft niet echt een reden gegeven voor zijn ontslag, alleen dat het mentaal op was. Voorlopig nemen assistente­n Patrick Kenens en Bert Calluy over, maar het is niet de bedoeling dat zij de rest van het seizoen uitdoen. We hopen snel een nieuwe coach aan te stellen, al zullen we niets overhaaste­n.” De spelers van Wijnegem vernamen het ontslag over het vertrek van hun coach op de donderdaga­vondtraini­ng van hulptraine­r Patrick Kenens.

“Wij als spelers vielen allemaal uit de lucht”, zegt Kevin Baert. “In het begin van het seizoen liep het wat stroef, maar de laatste weken waren we goed bezig. Ik had ook het gevoel dat de trainer nog steeds achter de groep stond en hij gaf ons ook vertrouwen. Het is altijd jammer als een trainer vertrekt tijdens het seizoen, en al zeker in deze belangrijk­e periode.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium