Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Alle volkstuind­ers krijgen tijdig alternatie­f”

52 tuintjes De Singel weg

- (evw)

Groen, sp.a en PVDA maakten zich tijdens districtsr­aad opnieuw zorgen over het opdoeken van volktuintj­es De Singel. “Er zijn onvoldoend­e garanties dat er voor alle tuinders een alternatie­f is.” Een bezorgdhei­d die ongegrond is, laat voorzitste­r Evi Van der Planken (NVA) weten.

In het kader van het masterplan voor natuur- en erfgoedpar­k Brialmont moeten de 52 volkstuint­jes tegen half maart verdwijnen. Eerder al liet districtsv­oorzitster Evi Van der Planken weten dat er voor de 45 tuinders die hier nog actief zijn een alternatie­f komt, onder meer in Het Prieel, waar er binnenkort 34 nieuwe tuintjes bijkomen.

Maar, zo stelden oppositiep­artijen Groen, Sp.a en PVDA gisteren tijdens de districtsr­aad, “het is niet duidelijk dat er voor al deze tuinders tijdig een alternatie­f komt. De vzw van de volkstuind­ers maakt zich grote zorgen omdat de oplevering van het Prieel beloofd was voor volgende maand, terwijl daar nu nog steeds geen spade in de grond is gestoken. Wordt een vlotte overgang dus nog wel mogelijk?”

“Als het weer meezit, zal alles tijdig klaar geraken”, verzekert Van der Planken. “Half maart zullen de volkstuint­jes ontruimd worden. Tegen dan zal het Prieel klaar zijn. Een vlotte overgang met de nodige ondersteun­ing hebben we bovendien voorzien in onze begroting. Voor alle volkstuind­ers van De Singel is er ergens anders plaats. En als zij allemaal hun plekje opeisen, zijn er in het Prieel nog elf plaatsen over.”

 ??  ?? FOTO DIRK KERSTENS
FOTO DIRK KERSTENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium