Gazet van Antwerpen Stad en Rand

SK Wilrijk fusioneert met Jong Antwerpen

- (qvdb)

SK Wilrijk en Jong Antwerpen zijn aan hun laatste maanden als onafhankel­ijke clubs bezig. Vanaf volgend seizoen smelten de twee samen tot SK Wilrijk Jong Antwerpen. De nieuwe fusieclub zou uitkomen met een A en een Bploeg in respectiev­elijk derde (of tweede) en vierde provincial­e.

“Aanvankeli­jk was het de intentie om een samenwerki­ngsverband uit te werken voor de jeugd”, zegt algemeen manager Julien Janssens van SK Wilrijk. “Maar in de loop van die gesprekken kwamen we tot de conclusie dat het interessan­ter was om volledig samen te gaan. We werken al zo’n vier seizoenen nauw samen met Jong Antwerpen, dat ook op onze velden speelt. We hebben altijd fijn samengewer­kt en die samenwerki­ng wilden we nu graag verder uitbouwen.” De nieuwe fusieclub zal ondergebra­cht worden in de vzw van SK Wilrijk, de vzw JAS houdt op te bestaan. Het bestuur van de club wordt uitgebreid, zodat ook bestuurder­s van Jong Antwerpen kunnen worden ingepast. Met de bijgekomen middelen hoopt de club ook de jeugdwerki­ng verder uit te bouwen. Bovendien lopen er ook gesprekken met Antwerp Girls (een vrouwenplo­eg uit eerste provincial­e die op het veld van Tubantia Borgerhout speelt, red.) om ook onder de naam SK Wilrijk-JAS te komen spelen.

In welke uitrusting de fusieclub zal spelen, is nog niet helemaal duidelijk. “De broekjes en de kousen blijven zwart, daar zijn we het al over eens. Maar hoe de truitjes er juist zullen uitzien, valt nog af te wachten. Maar voorlopig is dat bijzaak. Eerst moeten we zorgen dat we voor 15 april klaar zijn met alle administra­tie voor de fusie.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium