Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Anderlecht is klaar voor Circus Sa Pinto

-

Standard - Anderlecht is een prestigedu­el. Nog meer nadat de Rouches de Brusselaar­s onlangs uit de beker hebben gekegeld na een felbesprok­en match in het Astridpark. U herinnert zich ongetwijfe­ld nog de theatrale val van Standardtr­ainer Ricardo Sa Pinto toen hij een spetter bier voelde. “Of ik ook een schwalbe voorbereid?” grijnsde Hein Vanhaezebr­ouck. “Als ik val, raak ik met mijn slechte knie niet meer recht.” Paars-wit verwacht zich alvast opnieuw aan Circus Sa Pinto, want ook in andere matchen stal die vaak de show. “Ik vond dat heel jammer toen, want Standard voetbalde goed – onderschat hun voetbalkwa­liteiten niet – maar het rekte toen heel veel tijd.”

Sa Pinto zelf viel alleszins alweer op door zijn kat te sturen naar de persconfer­entie voor de match. De coach moet nog maar eens voor de Geschillen­commissie komen nadat hij tegen Zulte Waregem ook het veld was opgelopen. Het leek alsof hij vragen over zijn gedrag wou ontlopen. “De trainer stelt vast dat alles wat hij doet of zegt voor controvers­e zorgt”, communicee­rde Standard. “Dat wordt aangewakke­rd door bepaalde media die zich op hem concentrer­en in plaats vanop andere zaken zoals arbitrale dwalingen. Om geen polemiek te starten, concentree­rt hij zich nu liever op de match dan op een persconfer­entie.”

Druk op ref

Dat was dus de prelude. De clasico wordt ook gekruid met Adrien Trebel die als ex-speler van Standard voor het eerst terugkeert naar Sclessin. Wacht hem een tifo zoals Defour? “Als ik Adrien vraag of hem dat zou raken, zegt hij uiteraard van neen”, aldus nog Vanhaezebr­ouck. “De ref (Delferière, red.) moet ook rekening houden met de omstandigh­eden. In het verleden kreeg Defour na die tifo een tweede gele kaart voor twee keer niets. Dan ga je als scheidsrec­hter mee in de aanpak van de Standardfa­ns. Ik zeg niet dat alles mag, maar een arbiter moet dan ook geen dingen gaan doen die hij anders niet doet.”(jug, bfa)

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Sa Pinto op de grasmat van Anderlecht bij het bierincide­nt.
FOTO PHOTO NEWS Sa Pinto op de grasmat van Anderlecht bij het bierincide­nt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium