Gazet van Antwerpen Stad en Rand

BMC 'verpulvert’ tegenstand, Van Avermaet toch geen leider

- (jpdv)

Greg Van Avermaet werd gisteren niet de nieuwe leider in de Ronde van Valencia. Hij won met BMC dan wel de ploegentij­drit met ruim verschil, maar wegens de weeromstan­digheden telde het resultaat niet mee voor het klassement.

De ploegentij­drit was dus grotendeel­s een maat voor niks. Wegens de regen en de wind, in combinatie met een zeer technisch parcours, had de organisati­e vooraf al besloten om het eindresult­aat niet te laten meetellen voor het algemeen klassement. Voor veel ploegen was dat voldoende reden om de tijdritfie­tsen aan de kant te laten en er een trainingsr­itje van te maken op de gewone wegfiets. Als een van de weinige ploegen besloot BMC om er toch vol voor te gaan. Volgens Greg Van Avermaet “na lang twijfelen”. En ze verpulverd­en de tegenstand: Astana volgde op de tweede plaats op 1 minuut en 8 secon- den.

Ook Roelandts sterk

Uit de uitslag vielen dus weinig lessen te trekken, maar heel duidelijk is dat de BMC-Belgen Van Avermaet en Jurgen Roelandts al heel goed in vorm zijn. Van Avermaet was “extra voorzichti­g in de bochten en ik moest mijn ploeg daar soms eens laten gaan, maar ik had genoeg kracht om er opnieuw naartoe te rijden.” De Zwitser Stefan Küng was de grootste motor, maar ook Roelandts deed heel lange beurten. “Ik was vooraf een beetje zenuwachti­g. Dit is toch BMC, een ploeg met een reputatie als het over tijdrijden gaat. Maar wij gingen voluit en ik ben nergens in de problemen gekomen. Dat doet plezier.” Dat de einduitsla­g niet meetelde voor het algemeen klassement vond Van Avermaet jammer. Hij zag zo zijn kans om leider te worden door de neus geboord, Valverde blijft gewoon leider. “Op het moment van de beslissing was het hard aan het regenen. En de veiligheid van de renners primeert. Bovendien reden wij op een droger parcours dan de ploegen die vóór ons waren gestart. Dat was ook niet fair geweest.”

 ?? FOTO EPAEFE ??
FOTO EPAEFE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium