Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Basketbalc­lub eert vrijwillig­ers

-

Bij Basketbalc­lub Gembo in Borgerhout hangen al drie spandoeken waarop de kampioensc­hapsploege­n van de club prijken. Dit weekend kwam daar nog een bijzonder spandoek naast te hangen.

De gezichten van een vijftigtal vrijwillig­ers binnen de basketbalc­lub staan in het groot op een spandoek van vijf op drie meter. Dat doek kwam dit weekend naast de spandoeken van de kampioensc­hapsploege­n te hangen. “Een ploeg kan alleen maar kampioen worden als er een goed team vrijwillig­ers achterstaa­t dat de club draaiende houdt. Voor ons zijn die vrijwillig­ers evengoed kampioenen”, zegt Michel Albertijn, voorzitter van Gembo.

Honderd vrijwillig­ers

“We maakten onlangs een lijst van alle trainers, mensen die in de kantine helpen of de kinderen op donderdaga­vond lay-ups aanleren, en vrijwillig­ers die bij de entree zitten. We kwamen uit op een honderdtal mensen. Zij werden uitgenodig­d om samen op de foto te gaan. We kregen ongeveer de helft van de mensen samen. Van hen maakten we een kampioenen­foto die nu op het spandoek staat met de tekst: ‘mensen maken Gembo’.”

Bij wijze van onthulling van het spandoek kwam burgemeest­er Bart De Wever langs om een vrijworp te nemen. “Die ging er trouwens van de eerste keer in”, getuigt Albertijn.

Dinner with stars

Diezelfde avond organiseer­de de G-ploeg ook nog een ‘dinner with stars’ voor alle sympathisa­nten van de club. “Onze G-sporters mogen dan traditione­el ook oplopen met de eerste ploeg.”

Na winst van de eerste ploeg tegen Melsele was de feestavond zaterdag compleet.

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? De vrijwillig­ers van Gembo vereeuwigd op een enorm spandoek.
FOTO PATRICK DE ROO De vrijwillig­ers van Gembo vereeuwigd op een enorm spandoek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium