Gazet van Antwerpen Stad en Rand

4 betwistbar­e fases

- (lvdw, gma)

Fase 1 Waarom geen rood voor elleboogst­oot N’Ganga?

Waar is de tijd dat de refs werden opgedragen rood te geven voor een elleboogst­oot? Francis N’Ganga moet geweten hebben dat er steeds meer tolerantie groeit. Na welgeteld 31 seconden plantte de linksachte­r van Charleroi zijn elleboog keihard in de nek van Ruud Vormer, die daarvoor verzorging nodig had. Scheidsrec­hter Smet vond geel genoeg. Naar ons weten is er nooit gezegd dat sinds enige tijd voor een zuivere elleboogst­oot geel volstaat.

Fase 2 Waarom geen strafschop voor Benavente?

Benavente dolde de Brugse verdediger­s geregeld. Een eerste keer al na drie minuten, toen hij Scholz door de benen speelde en het strafschop­gebied indook. Scholz hield de Peruviaan overduidel­ijk tegen met zijn arm en de Charleroi-aanvaller ging liggen. Smet had het niet gezien en zijn assistent evenmin. Daarom ging het spel gewoon door, terwijl er een strafschop had moeten worden gefloten.

Fase 3

Waarom kreeg Vormer een strafschop?

Francis N’Ganga geeft buiten het strafschop­gebied enkele duwtjes aan Ruud Vormer, die onder de aanrakinge­n makkelijk op de been blijft. Tot… hij in het strafschop­gebied komt en dan zelf rond het lichaam van N’Ganga kronkelt en zich heel graag laat vallen. Als het al fout was, dan was het buiten het strafschop­gebied en dus zeker geen strafschop. Gerechtigh­eid geschiedt, want Vormer schiet zijn de strafschop tegen de paal. Zijn eerste misser op vijf dit seizoen.

Fase 4

Buitenspel gemist van Cools

Het was zeer moeilijk waar te nemen, maar buitenspel is buitenspel. Toen Dion Cools vlak voor de derde treffer van Club de bal kreeg toegespeel­d van Anthony Limbombe, stond de rechtsacht­er een voetje buitenspel. Zijn voorzet naar de scorende Wesley had er dus niet mogen komen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium