Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwkomer Ndongala loodst Genk in top zes

Gefronste wenkbrauwe­n toen Dieumerci Ndongala op de laatste dag van de wintermerc­ato tekende bij Genk. Was hij niet mislukt bij AA Gent en Standard? Wel, de 26jarige Congolees had amper een kwartiertj­e nodig om door de fans in de armen gesloten te worden

-

Bij momenten hadden we zaterdagav­ond het gevoel dat we naar de Senior Army, de wandelvoet­balclub van Genk, zaten te kijken. Jawel, er waren kansen. Enkele heel grote zelfs. Denken we maar aan Buffel, onbegrijpe­lijke misser, en aan Seck, zwakke kopbal. Bovendien had doelman Werner de bal al eens in eigen doel gedropt. Waarom die goal werd afgekeurd, is ons een raadsel. Kortom, Genk verdiende zeker de zege, maar leek door een (alweer) falende afwerking de verliezer te worden van het weekend. Tot het soldenkoop­je Dieumerci Ndongala - hij werd voor 250.000 euro binnengeha­ald - toesloeg. Steile dieptepass van Pozuelo, versnellin­g van het afdankertj­e van Standard en de punten waren binnen. “Dat soort loopacties maakte ik regelmatig bij Charleroi”, aldus Ndongala. “Ik moest nu helemaal van de linkerflan­k komen, maar de pass van Pozo was van uitstekend­e makelij. Uiteraard doet het plezier om te scoren, maar ik ben er nog lang niet. Ik mis nog matchritme.” Morgen komt Kortrijk naar Genk. Inzet: de bekerfinal­e. “Ik heb al gemerkt dat veel jongens in Genk dromen van de finale. We staan er ook heel dicht bij. Ik heb in Moeskroen reeds kennis gemaakt met het enthousias­me van de Genkse fans. Ik hoop dat wij dinsdag opnieuw een gelukzalig­e glimlach op hun gezicht kunnen toveren”, besluit Ndongala.

Rednic scherp voor bestuur

Als Moeskroen gewonnen had van Genk, had het 32 punten en deed het nog volop mee voor Play-off 1. “We haalden de afgelopen mercato spelers die niet veel minuten pakten en we kennen hen helemaal niet goed. Dat is een verschil met de andere clubs”, zei Rednic, de Roemeense coach van Moeskroen. “Het is jammer dat we met minder tevreden zijn. Echt strijdvaar­dig zijn we niet. Op die manier kunnen we de supporters niet laten dromen van meer. Oké, we hebben een goede ploeg om het behoud te verzekeren. En ik kan de spelers niets kwalijk nemen, want ze geven zich maximaal.”

MOESKROEN: Werner (6), Galitsios (6), De Medina (5), Mézague (5), Godeau (6), Huyghebaer­t (5), Mohamed (6), Govea (6), Olinga (5), Rotariu (5), Bolingi (4).

GENK: Vukovic (7), Nastic (6), Dewaest (6), Colley (6), Uronen (5), Seck (5), Wouters (6), Buffel (5), Pozuelo (6), Samatta (4), Ingvarsten (4).

VERVANGING­EN: 18’ Galitsios door Van Durmen (6), 58’ Rotariu door Awoniyi (5), 68’ Samatta door Ndongala (7), 71’ Ingvarsten door Karelis (6), 86’ Olinga door Debaisieux (), 86’ Pozuelo door Aidoo (). DOELPUNT: 83’ Ndongala 01. GELE KAARTEN: 54’ Pozuelo, 70’ Bolingi. TOESCHOUWE­RS: 8.789

SCHEIDSREC­HTER: Laforge.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium