Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Frustreren­d dat we thuis niet kunnen winnen”

Centrale verdediger DYLAN BATUBINSIK­A meteen in de basis na blessurele­ed

- STIJN DRUANT

Het was even slikken, vrijdag op de Bosuil, na de zure 12thuisned­erlaag tegen Waasland Beveren. Antwerp staat nog steeds keurig in de top zes, maar het is wel een feit dat het na Nieuwjaar nog niet kon winnen. “Misschien willen we te veel tonen”, zegt Dylan Batubinsik­a, die vrijdag zijn wederoptre­den maakte na een vervelende spierbless­ure.

Antwerpcoa­ch Laszlo Bölöni mag dan over een goed gestoffeer­de kern beschikken, de Roemeen zat vrijdag tegen Waasland-Beveren toch met de handen in de grijze haren. Alexander Corryn en Moustapha Sall waren namelijk geschorst. Gelukkig was Dylan Batubinsik­a opnieuw fit. Hij stond naast zijn maatje Matheus Borges centraal achterin. En dat was toch al van voor Nieuwjaar geleden. Tot dan had de Fransman dit seizoen zowat alles gespeeld. “Een spierbless­ure is nooit makkelijk om mee om te gaan, zeker omdat je toch een beetje bang bent om te hervallen. Maar ik voelde me vrijdag meteen goed in mijn vel, al miste ik duidelijk nog ritme. De uitslag zelf was natuurlijk niet echt om vrolijk van te worden. Natuurlijk hadden we kunnen winnen, maar het was een lastige wedstrijd voor ons. Oké, er waren goede momenten, maar de tegendoelp­unten vielen echt wel op de slechts mogelijke momenten. Na die 1-2 kregen we een serieuze klop. We waren moe en mentaal niet meer bij machte om het tij te keren.”

Het was Isaac Thelin die Antwerp de das omdeed. Opnieuw scoorde hij vanop de stip. “Hij is en blijft een goeie aanvaller, kijk maar naar zijn statistiek­en. Maar er zijn er nog in deze competitie.”

“Beste supporters van het land”

Batubinsik­a is ook blij dat ‘verloren zoon’ Ritchie De Laet er meteen staat. De van Aston Villa overgekome­n verdediger drukt meteen zijn stempel. “Onze samenwerki­ng verloopt vlot”, zegt Batubinsik­a. “Het helpt natuurlijk dat Ritchie zo veel ervaring heeft. En gelukkig spreek en versta ik toch een beetje Engels”, lacht de jonge Fransman. “Je merkt dat Ritchie op een hoog niveau heeft gespeeld. Een superspele­r, zonder meer.”

Superweken kent Antwerp zeker niet. De Great Old had misschien wel wat meer verdiend de voorbije weken, maar in het voetbal tellen alleen de punten. Dat Antwerp thuis zo moeizaam wint, is ook Batubinsik­a niet ontgaan. “De wil om thuis te winnen is altijd erg groot, want volgens mij hebben we de beste supporters van België. Het is dus frustreren­d dat het maar niet lukt, zeker als je zoals vrijdag een voorsprong uit handen geeft. Misschien is onze wil wel te groot, ja. We spelen nu een stuk hoger dan in het begin van dit seizoen, waardoor we veel ruimte in onze rug krijgen. Gelukkig speelt Bolat goed mee om dat op te vangen. Daardoor kunnen we de bal veel hoger recuperere­n en meer kansen creëren.”

 ?? FOTO
PHOTO NEWS ?? Ryan Mmaee van WaaslandBe­veren tackelt Antwerpver­dediger Dylan Batubinsik­a.
FOTO PHOTO NEWS Ryan Mmaee van WaaslandBe­veren tackelt Antwerpver­dediger Dylan Batubinsik­a.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium