Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ondermaats­e eerste helft nekt Beerschot Wilrijk

Goal in geschenkve­rpakking cash betaald na teleurstel­lende prestatie

- HUGO FRET

Op basis van een ondermaats­e eerste helft, afgesloten met een 10achterst­and, kon Beerschot Wilrijk moeilijk aanspraak maken op puntenwins­t. Na de rust waren er wel kansen, maar tot scoren kwamen de Mannekens niet in een wedstrijd die weinig kon bekoren, mede door te veel individuel­e fouten.

Beerschot Wilrijk begon slordig met een slecht inspelen van Jimmy De Jonghe, waardoor Union al in de eerste minuut had kunnen scoren. Toch had Beerschot Wilrijk zelf op voorsprong kunnen klimmen toen Placca na een persoonlij­ke actie Hoffer alleen voor doel bracht. De Oostenrijk­er kreeg alle tijd, maar zijn schot miste alle richting en ging hoog over.

“We speelden veel te slordig en misten diepgang in ons spel”, gaf Tom Van Hyfte toe. “We misten overal op het veld de nodige scherpte en leken niet echt in onszelf te geloven. Toen Union dan ook nog op voorsprong klom, bleven we achter de feiten aanlopen.”

Dat doelpunt van Union werd dan ook nog in geschenkve­rpakking aangeboden. Alex Maes kwam de bal vanuit het middenveld vragen. Doelman Romo wierp hem de bal in de voeten, maar een gemiste controle bleek voldoende voor Augusto Da Silva om van het balverlies te profiteren en de thuisploeg op voorsprong te schieten.

Kansen

Coach Marc Brys greep tijdens de rust in en voerde een dubbele vervanging door. Richard Mbombo en Jan Van den Bergh kwamen respectiev­elijk Jimmy Hoffer en Youssef Boulaouali vervangen.

“We kwamen met de beste bedoeling uit de kleedkamer, want we hadden wel degelijk iets recht te zetten in de tweede helft”, aldus Van Hyfte. “We probeerden meer gebruik te maken van de zwakke punten van de tegenstand­er. Zo voerden we het tempo op en probeerden we gebruik te maken van de ruimte die er lag in de rug van de centrale verdediger­s. Dat leverde ook twee grote kansen op. Eerst zag Mbombo zijn kopbal door een verdediger net voor de doellijn weggewerkt worden, even later werd ik door Losada met een perfecte voorzet bediend. Mijn kopbalpogi­ng leek in doel te verdwijnen en Mbombo stond goed aan de tweede paal om de bal helemaal over de doellijn te tikken, maar ook nu haalde een verdediger de bal in extremis uit het doel. Ondertusse­n bleef het natuurlijk uitkijken voor de scherpe tegenaanva­llen van de thuisploeg. Zo had onze doelman Romo een knappe voetreflex in huis om Da Silva van van een tweede doelpunt te houden.”

“We spelen altijd voluit voor de drie punten en hadden graag tegen Union iets kunnen rapen. Zo hadden we in het algemeen klassement, na het puntenverl­ies van Cercle Brugge, een zaak kunnen doen. Deze nederlaag komt dan ook hard aan”, besloot Van Hyfte.

Ook coach Marc Brys was teleurgest­eld. “Tijdens de eerste helft brachten we zowel offensief als defensief veel te weinig”, vond de coach. “In de tweede helft probeerden we vooral op basis van temperamen­t iets recht te zetten. We kregen ook kansen, maar om te zeggen dat we recht hadden op meer dan deze nederlaag, daarvoor bleek ons niveau onvoldoend­e.”

 ?? FOTO BELGA ?? Swinkels en Van Hyfte balen.
FOTO BELGA Swinkels en Van Hyfte balen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium