Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Daan voetbalde zoals Vanaken”

Jonge middenveld­er Heymans maakt in demonstrat­iematch zijn eerste doelpunten voor Westerlo

- KERSTEN STEURBAUT

De fles ketchup van Westerlo is zaterdag helemaal opengebars­ten. Na een mand vol gemiste kansen tegen Union en OHL vlogen de ballen tegen Lierse plots allemaal tegen de touwen: 60! Daan Heymans kroonde zich met een hattrick tot man van de match. “Hij voetbalde zoals Vanaken”, was ploegmaat Van Eenoo onder de indruk.

De neutrale toeschouwe­r in ’t Kuipje moet zaterdag even gedacht hebben dat beide ploegen van truitje hadden gewisseld. Het was toch Lierse dat nog kans maakte op een finaletick­et voor promotie naar 1A? Niet dus. De bezoekers voetbalden als een slappe degradatie­kandidaat, de thuisploeg gaf voetballes. Lef, snelheid, vlotte combinatie­s én efficiënti­e. Het was een all-in-pakket dat de Kemphanen op de mat brachten. Alsof Bob Peeters de controller van FIFA 18 in de handen had en iedere keer op het juiste knopje drukte.

“Het was lang geleden dat we zoiets hadden laten zien”, glunderde matchwinna­ar Daan Heymans. De 18-jarige middenveld­er had Westerlo al na twintig minuten op rozen gezet met twee doelpunten, na de pauze maakte hij zijn hattrick compleet. Zijn eerste doelpunten in het eerste elftal. Straf! De voorbije weken was Daan nog wat ongelukkig in de afwerking: lat, paal, doelman, naast of over. Het was iedere keer net niet. Tegen Lierse kroop hij in de huid van Midas: alles wat hij aanraakte, leverde een doelpunt op. “Waar ik plots heb leren scoren?

(lacht) Ik ben dat nooit verleerd. Als jeugdspele­r maakte ik dertig doelpunten per seizoen, soms zelfs vijf per match. De laatste weken had ik gewoon pech. Die eerste goal deed dan ook enorm veel deugd. Ik zocht meteen mijn ouders in de tribune op. Zij zijn enorm belangrijk voor mij. Iedere week staan ze klaar voor mij. Na die eerste goal volgde de rest vanzelf. Een geheim recept van de coach? We hebben de voorbije week niet getraind op afwerking, misschien kunnen we dat nu definitief afschaffen (lacht).”

Anderhalf jaar geleden voorspelde Peeters al een mooie toekomst voor Heymans. Na maanden van gependel tussen bank en veld lijkt hij nu eindelijk klaar voor de definitiev­e doorbraak. “Hij heeft het fantastisc­h gedaan”, was ploegmaat Van Eenoo onder de indruk. “Hij voetbalde een beetje zoals Vanaken: op het juiste moment in de box opduiken en scoren.”

Ook Peeters zag dat het goed was. “Daan staat nu op zijn beste positie. De eerste weken speelden we nog in een 4-4-2, dat lag hem niet. Hij was ontgoochel­d dat hij naast de ploeg viel, maar in dit systeem komen zijn kwaliteite­n volledig tot uiting. Hij heeft het loopvermog­en en weet perfect wanneer hij moet infiltrere­n. In het begin was er in de ploeg nog wat twijfel over dat systeem, maar de laatste weken hebben we getoond dat die onzekerhei­d niet nodig was.”

 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Heymans heeft een van zijn drie goals gescoord, Buyens en co balen.
FOTO GMAX AGENCY Heymans heeft een van zijn drie goals gescoord, Buyens en co balen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium