Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We lieten ons afmaken”

Onherkenba­ar Lierse likt wonden na monsterned­erlaag in Slag der Kempen

- KURT GULDENTOPS

Met droge 60cijfers werd een onherkenba­ar Lierse zaterdagav­ond door het koelbloedi­ge Westerlo meedogenlo­os afgemaakt in de Slag der Kempen. Geen leiderspla­ats in de tweede periode dus voor de Pallieters en al evenmin enige mathematis­che zekerheid over de belangrijk­e vierde plaats.

De hooggespan­nen verwachtin­gen van Lierse kregen in Westerlo al na niet eens twee volle minuten een fikse deuk, toen Daan Heymans de score voor de thuisploeg opende. Het zou de prelude worden van een avond kommer en kwel voor de Pallieters, die nooit uitzicht kregen op puntengewi­n. Meer zelfs, na goed een halfuur hingen de Lierenaars na de 3-0 van Benji De Ceulaer - al compleet knock-out in de touwen. En dan moest er nog eens zoveel van dat volgen voor een hulpeloos Lierse.

“Het leek wel of Westerlo voetbalde voor de eerste plaats in de tweede periode”, zuchtte Fréderic Frans. “Vier goals slikken in één helft: dat was niet meteen wat we van onze avond hadden verwacht. Maar het was gewoon verdiend. Westerlo had veel beweging in zijn spel en we kregen er geen enkele vat op. Meer zelfs, we lieten ons gewoon kinderlijk afmaken.”

Ook na de pauze vertoonden de Pallieters amper tekenen van beterschap. En zouden alweer Daan Heymans en Lucas van Eenoo in de slotfase nog verder aandikken tot 6-0.

“Bij die laatste tegentreff­er zag ik er niet goed uit”, besefte ook Frans. “Maar ik denk niet dat je slechts één bepaalde speler met de vinger kan wijzen. We maakten allemaal te veel fouten. In aanloop naar de thuismatch tegen OH Leuven gaan we best allemaal een keer voor de spiegel staan. We wonnen dit seizoen al heel veel matchen op mentalitei­t, maar net in dat onderdeel werden we nu overklast. We wonnen geen duels, misten power.”

Lierse liet hoe dan ook veel lekkers liggen tijdens zijn horroravon­d in Westerlo. Zo lieten de Pallieters na om leider te worden in de tweede periode en ook de vierde plaats, die de playdowns afwimpelt, behoort Lierse mathematis­ch nog niet toe.

“Ja, de prijs die we betalen is hoog. Maar ik wil toch blijven geloven in die periodetit­el. De kloof bedraagt nog steeds slechts drie punten. Eén keer meer winnen dan Cercle is de boodschap. Uiteraard betaamt het niet om na zo’n pandoering grote uitspraken te doen, maar we moeten er nog wel vol voor gaan.”

 ?? FOTO GOYVAERTS/
GMAX AGENCY ?? Frans in duel met De Ceulaer, die ook scoorde.
FOTO GOYVAERTS/ GMAX AGENCY Frans in duel met De Ceulaer, die ook scoorde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium