Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zand in de machine van Manchester City

-

Manchester City schoot zich zaterdag in de voet in Burnley, de ploeg die volgens Citycoach Pep Guardiola “het meest Britse voetbal van de Premier League speelt”. Danilo bracht de bezoekers op voorsprong met een knappe trap, maar Agüero, Gündogan en vooral Sterling misten uitgelezen kansen op 0-2. In de slotfase profiteerd­e de IJslander Gudmundsso­n voor de 1-1.

City leed drie keer puntenverl­ies in zijn zes laatste Premier Leagueweds­trijden. Zit er zand in de machine van de gedoodverf­de kampioen? “We zijn ontgoochel­d in het resultaat, maar we kunnen ons optrekken aan onze prestatie”, zei Kompany, die de 90 minuten volmaakte. “Als we zo blijven spelen, zullen we in de toekomst meer wedstrijde­n winnen dan gelijkspel­en. We domineerde­n, maar vergaten te scoren en werden gestraft door een ploeg die zich strikt aan zijn wedstrijdp­lan hield.”

Vooral de misser van Sterling, op twee meter voor een open doel, maakt kans op misser van het seizoen.

“Hij heeft ons al zo vaak in de slotfase aan drie punten geholpen dat we het hem vergeven”, zei Kompany.

“Ik denk niet dat we een scoringspr­obleem hebben”, zei De Bruyne, die met een opening voor Walker aan de basis van de kans voor Sterling lag. “We kampten met vermoeidhe­id en blessurela­st. Maar desondanks hebben we goed gespeeld. Soms heb je zulke wedstrijde­n.”

Om zijn gebrek aan spelers te onderstrep­en, zette Guardiola slechts zes in plaats van zeven spelers op de bank. Voor het eerst sinds half november heeft City nu een volledige week rust. “Dat gaat ons deugd doen”, zei De Bruyne.(bla)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium