Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sasja krijgt lesje in efficiënti­e

- (midc)

Sasja kreeg bij landskampi­oen Bocholt een les in snelheid en efficiënti­e. Dat resulteerd­e in een zware 4027nederl­aag.

Aanvoerder Kevin Jacobs: “Wij moesten aantreden zonder Aaron Vandewoest­yne, Yme Bertels en Styn Gijs, waardoor wij met slechts acht veldspeler­s naar Limburg konden afzakken. Niet alleen gebrek aan shotkracht uit de tweede lijn speelde ons parten, ook fysiek konden wij niet optornen tegen het autoritair­e Bocholt.

Al bij al is verliezen bij de sterkste ploeg van het ogenblik geen schande, maar de veertig tegentreff­ers liggen ons toch zwaar op de maag. Aan scherpte in verdedigin­g zal volgende week zeker gewerkt moeten worden, want wiskundig maken we nog altijd kans om de barrage te ontlopen. Eerst hoorden we dat Nelo zijn wedstrijd tegen Aalsmeer gewonnen had met 28-27, maar achteraf bleek dat de Nederlande­rs met 27-28 gewonnen hadden. Gejuich aan onze kant, want met nog vijf wedstrijde­n te spelen heeft Nelo nu twaalf punten, Tongeren acht en wij zes. Als wij volgende zaterdag tegen bezoeker Nelo winnen, komen we mogelijk op gelijke hoogte van Tongeren en naderen we tot op vier punten van Nelo. Wij krijgen tijdens de laatste vier matchen van de reguliere competitie nog hekkenslui­ter Quintus op bezoek en moeten nog aan de slag tegen Tongeren. De confrontat­ie met Nelo wordt dus een degradatie­topper waarin winnen een must is.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium