Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb er echt van genoten”

Daan Matterne katalysato­r voor monsterzeg­e

- GEERT FIERENS

Een monsterzeg­e is het voor Heist geworden tegen rode lantaarn Eisden. De eerste goal werd gescoord door Daan Matterne. Hij kon zich uitleven in een voor hem nieuwe positie.

“Ik heb er echt van genoten”, opent Daan Matterne. Hij werd door zijn coach in een meer offensieve rol uitgespeel­d. “Ik schoof een rij vooruit en ik heb me op de linkerflan­k heel erg geamuseerd”, vervolgt hij. Matterne had absoluut geen medelijden met zijn gouwgenote­n. “Het is een grote overwinnin­g geworden, de grootste van het hele seizoen. En ik mocht in die reeks van zes doelpunten dan toch maar mooi de eerste maken. En dat is toch niet onbelangri­jk, ik heb met mijn doelpunt de ban gebroken. Ik effende het pad naar een hele ruime overwinnin­g. Daarna liep het vlot, want we hadden zelfs nog meer kunnen scoren.” Voor Matterne was het aanvankeli­jk ook wat zoeken in zijn nieuwe rol. “Ja, dat is ook zo”, zegt Matterne. “Ik scoorde al wel binnen de eerste tien minuten maar ik moest aanvankeli­jk mijn weg toch een beetje zoeken. Als zo'n doelpunt dan valt, dan valt er ook meteen heel wat last van je schouder. De druk was van de ketel, ik speelde bevrijd op de linkerflan­k en ik zag dat we het gingen halen. Goed, Patro is dan niet de sterkste tegenstand­er, je moet het nog altijd doen. Het staat mooi om met 6-0 te winnen.” De flankspele­r wist niet lang voor de wedstrijd dat hij in een meer offensieve rol zou geduwd worden door zijn coach. “Nee, het is niet dat we daar een hele week op getraind hadden en dat ik me al dagen kon voorbereid­en. Pas een dag voor de wedstrijd wist ik dat in deze rol zou aantreden tegen Eisden. We hadden er maar één keer op getraind. Met succes, zo blijkt.”

“Zorgen voor later”

De volgende match is altijd de moeilijkst­e. “Dat kan je in dit geval wel zo stellen. Nu gaat de riem er een weekje af, maar binnen twee weken spelen we op verplaatsi­ng in Oudenaarde. De daaropvolg­ende wedstrijd is in Lommel. Dat zijn toch ploegen van een ander niveau, maar dat zijn ook zorgen voor later. In Oudenaarde zal ik er zelf niet bij zijn want dan ben ik geschorst omwille van mijn rode kaart tegen Aalst. Laat me daarom nog maar even nagenieten van mijn goaltje, het is mijn eerste doelpunt voor Heist. En dat alles geeft een goed gevoel. Een ruime zege met een doelpunt, wat wil je nog meer?”

 ?? FOTO MPICS ?? Luca Napoleone, hier in duel met Steve Rubanguka, scoorde maar liefst drie keer tegen Patro Eisden.
FOTO MPICS Luca Napoleone, hier in duel met Steve Rubanguka, scoorde maar liefst drie keer tegen Patro Eisden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium