Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Liep niet zoals het moest”

Wijnegem slikt na vroege uitsluitin­g nieuwe nederlaag tegen V. Zwijndrech­t

- JOHAN PEETERS

Bij Wijnegem maakt Danny Bosmans zijn debuut als trainer na het ontslag van Dirk Huysmans. Door de vroege uitsluitin­g van Ljubonja was de partij tegen Zwijndrech­t echter geen waardemete­r. Bij de bezoekers waren ze vanzelfspr­ekend erg tevreden met de driepunter.

Danny Bosmans had zich zijn eerste wedstrijd als coach van Wijnegem ongetwijfe­ld anders voorgestel­d, want na amper 22 minuten moest de thuisploeg met tien verder. “We hebben na die rode kaart stand kunnen houden tot de rust. Dat gaf ons de gelegenhei­d om bij te sturen, maar Zwijndrech­t kwam al na vier minuten in de tweede helft op voorsprong en zo werd het erg moeilijk voor ons. Het liep gewoon niet zoals het zou moeten en als je dan ook nog te slap verdedigt, zoals dat bij de 0-2 gebeurde, dan moet je de wedstrijd ondergaan. Toch hebben we even mogen hopen dat er alsnog een appeltje uit de kast zou vallen, want na de aansluitin­gstreffer merkte je toch dat Zwijndrech­t er niet gerust in was. We bleven echter met lege handen achter en dat had ik uiteraard liever anders gezien. We krijgen de komende weken een erg moeilijk programma voorgescho­teld, dus het wordt niet eenvoudig om uit de gevarenzon­e weg te geraken.”

Ook Zwijndrech­t moet angstvalli­g naar beneden kijken in het klassement, dus de drie punten waren meer dan welkom. Dat beaamt ook doelpunten­maker Matti Van den Nieuwenbri­el. “Een nederlaag zou ons in heel slechte papieren hebben gebracht, maar we hebben de wedstrijd goed aangepakt en hadden eigenlijk de hele tijd het betere van het spel. Bij de rust hadden we nog niet gescoord, maar we hadden wel dat mannetje meer en in de tweede helft lukte het dus wel. Deze zege geeft ons het nodige vertrouwen voor de derby tegen Burcht van volgend weekend. Beide ploegen hebben de punten nodig, dus die wedstrijd wordt nog meer beladen dan ze al is.”