Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Aanvallend swingt het

- GUILLAUME MAEBE, JUNIOR VERBEEKE

De twee gezichten van leider Club Brugge

Scoren tegen Standard zal donderdag geen probleem zijn. Maar de nul houden, dat wordt voor Club Brugge een heuse opgave. Blauwzwart scoorde er gisteren drie tegen Charleroi al hadden het er véél meer moeten zijn maar kreeg ook drie treffers te verwerken. Aanvallend bij momenten subliem, verdedigen­d beschamend. De twee gezichten van Club Brugge verklaard.

Voorin... “Een van onze beste wedstrijde­n”

Zonder overdrijve­n: Club Brugge

b had net als drie weken geleden vijf keer moeten scoren tegen Charleroi. Een gemiste penalty, de paal, de lat en nogmaals op de paal - drie keer het doelhout geraakt, uniek dit seizoen - hielden Club van een ruime zege. Waar het de verdedigin­g tegenwoord­ig ontbreekt om stabilitei­t te vinden, zo vlot draait de machine voorin bij momenten. “Een van onze drie, vier beste wedstrijde­n van het seizoen”, noemde coach Leko het achteraf onomwonden. De Kroaat had gelijk. Tijdens de eerste helft was het aanvallend goed, maar tijdens de tweede helft wervelde Club pas echt. Met speciale vermelding voor Marvelous Nakamba: de Zimbabwaan viel op het uur in voor Clasie en zorgde voor een extra energiesto­ot. Wat Nakamba nog meer moet doen om zijn basisplaat­s te heroveren, is overigens niet duidelijk.

102 kilometer per uur

“Het is ongelofeli­jk dat we deze wedstrijd niet winnen”, zuchtte kapitein Ruud Vormer na de wedstrijd. “Het zit nu gewoon eventjes allemaal tegen. Een dip? Het enige verschil is het geluk dat eventjes niet meezit.” Zijn ploegmaat Limbombe, die met een knal van 102 kilometer per uur zorgde voor de 1-1, ging daar volmondig mee akkoord. “We hebben pech, dat klopt. Maar we hebben ook zelf veel kansen gemist. Op basis van de tweede helft moeten we áltijd winnen.” Na de knappe 2-2 van Vanaken net na de rust leek Club nochtans makkelijk over Charleroi te gaan. “De palen staan er natuurlijk ook voor iets in het voetbal”, aldus Vanaken laconiek. “Geluk dwing je echter af. Zelfs een penalty ging niet binnen (na negen omgezette strafschop­pen, miste Club gisteren voor het eerst dit seizoen een penalty, red.). Wie thuis drie keer scoort, moet gewoon winnen. Punt uit.”

Zo van die dagen

Club laat zo wel een unieke kans liggen om Anderlecht en Charleroi beiden op veertien punten te zetten. Leko counterde dat snel en wilde dus vooral het positieve onthouden. “Ik ben niet bezig met de concurrent­ie. Als je zo kan voetballen tegen de tweede, geeft dat vertrouwen”, zei de Brugse coach. “Mijn jongens valt niets verwijten, want ik ben trots van wat ik gezien heb. We waren dominant, hebben kansen gecreëerd en we waren sterk in duels. Maar je hebt zo van die dagen…”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium