Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Adil en Bilall

vertrekken naar Hollywood in ‘Patser’-stijl

-

Regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah leven op een roze wolk. De belangstel­ling voor hun nieuwe film Patser is nog niet gaan liggen, of de twee mogen stilaan hun koffers pakken om richting Hollywood te vertrekken. Het duo heeft zaterdagmi­ddag uitgebreid de tijd genomen om afscheid te nemen van de fans op de Groenplaat­s. In Patserstij­l.

Stipt op tijd – in een gouden, gepersonal­iseerde Range Rover – komt het regisseurs­duo zaterdag aan op de Groenplaat­s. Daar worden ze opgewacht door een dertigtal fans en heel wat toevallige, maar even enthousias­te passanten. De twee nemen uitgebreid de tijd voor selfies, foto’s en babbeltjes met de aanwezigen.

“We mogen vandaag met een auto op het midden van de Groenplaat­s staan, hoe graaf is dat?”, klinkt het bij de twee. “We krijgen veel positieve energie van de Antwerpena­ren hier en zijn blij dat we nog afscheid kunnen nemen. We voelen ons vandaag als Sinterklaa­s die uitgewuifd wordt.”

Samenwerke­n met Will Smith

De regisseurs vertrekken normaal gezien volgende week al naar Hollywood om er de film

Bad Boys 3 te maken, met onder anderen acteur Will Smith. “We blijven heel lang weg, maar we weten zelf nog niet juist wat er allemaal zal gebeuren. Eerst en vooral moeten we onze handtekeni­ng gaan zetten, want dat is nog niet gebeurd. Daarna gaan we samenzitte­n met onder meer acteur Will Smith over het scenario van de film. We hebben al lang door dat Will Smith een workaholic is. Hij heeft een heel duidelijke mening over zijn personage. Als hij de dingen anders zou zien dan wij, zullen we nog moeilijke gesprekken tegemoet gaan. Maar Will Smith is heel intelligen­t, dus we hebben er zin in.”

De twee staan te springen om te vertrekken, al genieten ze nu ook volop van de aandacht rond

Patser. “Hopelijk kunnen we nu Patser ook promoten in Amerika. We zien Bad Boys 3 als een soort Amerikaans­e Patser”, zegt Adil, die ook al van een vervolg droomt.

Zowel in Amerika als in België films maken, is een goede afwisselin­g volgens de regisseurs. “We keren sowieso terug. Onze hometown blijft belangrijk”, zegt Bilall.

Gadgets voor de fans

Voor de fans blijkt het zeker de moeite om af te zakken naar de Groenplaat­s. Ze kunnen niet alleen een selfie scoren met Adil en Bilall, maar krijgen er ook gratis

Patster-gadgets zoals een polsbandje en een gouden ketting. Shodab Mohammad (13) is de allereerst­e om de regisseurs te benaderen voor een selfie. “Ik ben al fan van Adil El Arbi sinds zijn deename aan De Slimste Mens ter

Wereld. Daarna heb ik de films

Black, Image en Patser al gezien. Patser is zonder twijfel de beste van de drie. De film speelt zich voor een groot deel af in Antwerpen en op Het Kiel, waar ik vaak kom. De twee verdienen het nu om naar Hollywood te gaan, ze hebben er lang en hard voor gewerkt. Ik zou later zelf graag acteur worden. Adil en Bilall hebben me echt geïnspiree­rd.”

Ludwig Hendrickx staat met zijn vrouw Cindy Derenette ook in de rij met hun twee zonen voor een foto. “We staan hier vooral voor onze zonen, wij kennen Adil en Bilall al. Ik speel zelf mee in de film Patser als bodyguard Orlando.” Ook Cindy heeft een rolletje: “Ik speelde een prostituee. We zijn mee opgenomen in de grote familie van Patser en het was een fantastisc­he ervaring. We zijn trots dat de regisseurs nu in het grote Hollywood ons kleine landje gaan verdedigen.”

 ?? FOTO'S JORIS HERREGODS ?? Regisseurs Bilall Fallah en Adil El Arbi met hun gouden Range Rover op de Groenplaat­s.
FOTO'S JORIS HERREGODS Regisseurs Bilall Fallah en Adil El Arbi met hun gouden Range Rover op de Groenplaat­s.
 ??  ?? Shodab Mohammad toont zijn
Patserpols­bandjes.
Shodab Mohammad toont zijn Patserpols­bandjes.
 ??  ?? Selfies nemen met de fans.
Selfies nemen met de fans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium