Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Strooidien­st op volle toeren

Code rood preventief: 23 wagens reden vannacht uit

- (evw)

De temperatur­en zakken gestaag onder nul de komende dagen en nachten. De Antwerpse strooidien­st trok er daarom afgelopen nacht met tonnen zout op uit, net zoals de nacht voordien.

Afgelopen nacht hanteerden de strooidien­sten ‘code rood preventief’. De op een na hoogste code. Enkel bij zware sneeuwval wordt er nog een versnellin­g hoger geschakeld. “Dat betekent dat er vannacht 23 strooiwage­ns op uittrokken om alle bruggen, grote invalswege­n, fiets- en voetpaden vrij te maken. We willen geen enkel risico nemen”, aldus Tom Peeters, communicat­ieverantwo­ordelijke van de dienst Stadsbehee­r. “Want het mag dan wel droog zijn, het is toch vochtig genoeg om gladde plekken te hebben.”

Zeven strooiwage­ns stonden daarom afgelopen nacht in voor het vrijmaken van fietspaden. De overige veertien wagens werden ingezet voor het bestrooien van de rijweg. “We zitten op een grote voorraad en kunnen wel wat aan.”

Ook de nacht voordien trokken de ze er preventief op uit. Want zoals u wellicht merkte, was het gisteren op verschille­nde plaatsen al behoorlijk glad. “Daarom strooiden we in de nacht van zondag op maandag 13,5 ton zout en 5.500 liter pekel.”

Wat de maatregele­n voor de komende dagen zijn, is nog niet geweten. “Telkens in de namiddag beslissen we over de komende nacht en de 24 uur die volgen. We zitten nu op ‘code rood preventief’, maar dat kan dus worden bijgestuur­d indien nodig.”

 ?? FOTO MARC HERREMANS ??
FOTO MARC HERREMANS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium