Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hoop doet leven

Zeven signalen waarom Malinwa nog niet ten dode is opgeschrev­en

-

Het bidprentje was al onderweg naar de drukker, maar op Anderlecht vertoonde KV Mechelen nog eens een teken van leven. Gereanimee­rd door Denis van Wijk, nieuwe lucht in de longen geblazen door het publiek. De situatie blijft kritiek, maar de club leeft wel weer op hoop. En hoop doet (over)leven. Zeven hoopvolle signalen in de aanloop naar de degradatie­clash van komende zaterdag tegen Eupen.

FANS IN DE BRES

Als KV Mechelen erin slaagt zich alsnog te redden, dan mogen de spelers en het be- stuur op hun blote knieën het publiek gaan bedanken. Het waren de fans die met hun reactie na de thuisneder­laag tegen Moes- kroen voor de broodnodig­e ‘klik’ hebben gezorgd in de kopjes van de spelers. “Dat was een cruciaal moment”, benadrukt Rob Schoofs. “Daar hebben ze ons laten zien en voelen hoe groot deze club is.”

Ondanks de onvrede over het dramatisch verlopen seizoen sloot het Malinwapub­liek net op tijd de rangen en schaarde het zich achter de ploeg - net op het moment dat ze de steun van de supporters het meest nodig had. Ook op Anderlecht was het geel-rode supporters­legioen massaal aanwezig om het team vocaal te ondersteun­en. Tegen Eupen zal dat niet anders zijn. De zitplaatse­n op de nieuwe tribunes zijn nu

al bijna uitverkoch­t.

VAN WIJK BRENGT VEERKRACHT

Met de komst van Denis van Wijk en Fred Vanderbies­t haalde KV twee karaktertr­ai- ners in huis om het uitgedoofd­e vuur in de kleedkamer opnieuw aan te wakkeren. Met resultaat. Sinds hun aanstellin­g speelde KV in drie van de vier speelhelft­en met passie, overgave en wilskracht. Ook op mentaal vlak maakt het team een sterkere indruk dan voordien. Zo knokte KV zondag terug na een achterstan­d - dat was al geleden vanop de dertiende speeldag, op verplaatsi­ng bij Zulte Waregem. Een keer scoren volstaat voor een tegenstand­er niet langer om de veer bij KV te doen breken. Met dank aan Van Wijk, die weer voor veerkracht zorgde.

BANDÉ KAN NOG SCOREN

Tien uur en vijf minuten competitie­voetbal, 605 minuten dus, zonder één doelpunt te maken. Dat weegt op een ploeg en al zeker op een jonge, onervaren spits als Hassane Bandé. De jonge Burkinees maakte zondag een einde aan de doelpunten­droogte en leek opeens bevrijd van alle zorgen die hem sinds zijn miljoenent­ransfer naar Ajax parten speelden. “Sinds hij weet dat hij het seizoen hier zal uitdoen, is er opnieuw klaarheid in zijn hoofd”, ziet zijn coach. “Hij zat met twijfels, maar die zijn nu verdwenen.”

Een geluk, want als maker van negen van de 23 competitie­goals is Bandé veruit de meest productiev­e Mechelaar dit seizoen.

 ?? FOTO'S PHOTO NEWS ??
FOTO'S PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium