Gazet van Antwerpen Stad en Rand

AKC/Luma van Bo Van Hoof geraakt tegen Voorwaarts niet verder dan draw “Dit is een verloren punt”

-

AKC/Luma deed afgelopen weekend geen al te beste zaak. Terwijl koploper Boeckenber­g voor eigen volk vlot won van Scaldis, geraakte de ploeg van coach Bo Van Hoof niet verder dan een 2121 gelijkspel tegen Voorwaarts. Het gat met de leider bedraagt zo al vier punten, al heeft AKC/Luma nog wel een match tegoed.

Christoph Hellemans leek Voorwaarts vlak voor tijd zelfs op weg te zetten naar de zege, maar twintig seconden voor tijd zorgde de ingevallen Yves Van Harneveldt er toch nog voor dat AKC/Luma niet met lege handen achterblee­f. Al kon dat late gelijkspel amper een lach brengen op het gezicht van Bo Van Hoof.

“Dit is een verloren punt”, sakkerde de AKC/ Lumacoach. “We speelden bijna de volledige match echt een goede wedstrijd. We liepen ook vrij vlot uit tot 5-1. Maar dan gingen we plots fouten maken en kwam een verbeten strijdend Voorwaarts meer en meer in de wedstrijd. Ook na de rust vergaten we om onze voorsprong verder uit te bouwen. Zo kon Voorwaarts gelijke tred houden.”

Ook speler Sayer Jobe besefte dat er meer inzat voor zijn ploeg dan dat magere gelijkspel. “Kijk, je weet op voorhand dat je aan Voorwaarts een lastige klant hebt. Maar bij die 5-1 voorsprong zag het er zo goed uit. Tot we vergaten om verder door te duwen. Zo is Voorwaarts er op karakter in geslaagd een punt van ons af te snoepen.”

Terwijl men bij AKC/Luma treurde om het verloren punt, was Voorwaarts­coach Gert Degenaers erg tevreden over de remonte van zijn ploeg. “Na die vroege achterstan­d kwamen we sterk terug, maar bij 17-12 in het voordeel van de thuisploeg leek het toch weer over. Maar met de juiste wissels en op wilskracht hebben we toch nog dat punt uit de brand weten te slepen. Het hadden er ook nog twee kunnen zijn, al denk ik dat dit gelijkspel een juiste weergave van de wedstrijd is.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium