Gazet van Antwerpen Stad en Rand

DelRey verloot chocoladen beer

-

Zin in gratis chocola? Dan moet je bij de Antwerpse DelRey zijn. De chocolatie­rpatissier, die van valentijn een handelsmer­k heeft gemaakt, start een originele etalagewed­strijd.

“Een actie, speciaal voor valentijn”, legt Julie Proot uit. “We maken natuurlijk regelmatig nieuwe etalagestu­kken. Voor valentijn had onze chef-chocolatie­r Gunther Van Essche gedacht aan een ‘Me to You’-beer, omdat die ook in onze valentijns­collectie zit. Speciaal voor de etalage heeft hij er een levensgrot­e gemaakt.”

“Daarna vroegen we ons af waarom we die beer niet zouden verloten. Want normaal gezien gebeurt er na de feiten niets met zo’n etalagestu­k, hoogstens wordt dat opnieuw gesmolten en hergebruik­t in een volgende demonstrat­ie. Deze staat een tiental dagen in een gekoelde etalage, dus is zeker nog perfect eetbaar na Valentijns­dag. Daarom hebben we het complete maakproces gefilmd en op Instagram en Facebook geplaatst. Mensen kunnen vanaf vandaag zien dat het om een figuur in volle melkchocol­ade gaat. Terwijl ze het filmpje bekijken, kunnen ze zelf een schatting maken van het gewicht van de beer. Wie het dichtst bij het exacte gewicht zit, wint de beer.”

Volgens Julie Proot zal het wellicht niet de laatste keer zijn dat ze in het familiebed­rijf zo’n pu- blieksacti­e opzetten, “precies omdat de klanten zich meer betrokken voelen.”

Ook met het bijhorende filmpje zijn ze bij DelRey niet aan hun proefstuk. Zo werd de bereiding van de kerstmanta­art uit vanilleen framboosij­s door heel wat zoetekauwe­n op de voet gevolgd.

Voor valentijn biedt het huis natuurlijk meer dan alleen de chocolade versies van het romantisch­e ‘Me to You’-beertje aan. DelRey stak vier klassieker­s in een valentijnj­asje en bedacht met

Cake for two een nieuwighei­d: een duogebak met telkens twee taartjes van dezelfde vorm, maar met een totaal verschille­nde smaak. Langer genieten zonder te moeten kiezen, heet zoiets.

www.delrey.be; www.instagram.com/DelReyAntw­erpen/; www.facebook.com/delreyantw­erpen

 ?? FOTO RR ?? Chef Gunther Van Essche zet de chocoladen beer in de etalage.
FOTO RR Chef Gunther Van Essche zet de chocoladen beer in de etalage.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium