Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De plezantste tien seconden uit mijn leven”

Joachim Van Damme dolgelukki­g met comeback na twee jaar cocaïnesch­orsing

- WIM HOUTTEQUIE­T

Joachim Van Damme is back. De 26jarige middenveld­er van WaaslandBe­veren maakte vrijdag op Antwerp zijn wederoptre­den na een schorsing van twee jaar, ook al was het maar voor tien seconden. “Dit had ik een jaar geleden nooit durven te dromen.”

Joachim Van Damme vierde vrijdag tegen Antwerp (1-2winst) zijn comeback na een schorsing van twee jaar na een positieve cocaïnepla­s. “Dit was een beloning”, glundert hij. “Ik heb hard gewerkt om terug te komen tot waar ik nu ben. Maar we zijn er nog niet. Maar ik ben wel heel blij, ook al waren het slechts tien seconden. De plezantste uit mijn leven. Tien seconden zijn tien seconden. Ik pak wat ik kan pakken.”

“Ik sta klaar wanneer de trainer me nodig heeft. Ik was blij dat ik na twee jaar meteen mijn eerste selectie kon afdwingen. Mijn eerste match in twee jaar tijd. Dat had ik een jaar geleden nooit durven dromen. Maar die periode ligt nu achter mij. Ik ben twee jaar gestraft, het maximum dat ik kon krijgen.”

Van Damme maakte vrijdag voor het eerst aanspraak op een selectie. Trainer Sven Vermant was niet te beroerd om hem meteen op te nemen in zijn kern. De middenveld­er zelf was echter niet verrast door de selectie. “Dat is een keuze van de trainer. Er loopt hier heel veel talent rond. Ik heb de voorbije maanden hard gewerkt om mijn positie binnen de selectie

op te eisen. Fysiek ben ik in orde, dat wijzen de statistiek­en toch uit. Op training loopt het uitstekend. De trainer kiest gewoon welke type spelers hij wenst in zijn selectie.”

“Wat een fantastisc­he sfeer op de Bosuil. Een bal heb ik niet geraakt, maar dat was ook niet nodig. De overwinnin­g was al binnen. Ik ben supporter van Waasland Beveren, dus zelfs als ik niet gespeeld had, zou ik gevierd hebben.”

Playoff 1

Waasland-Beveren staat op plaats zeven, amper een puntje van de top zes. “Natuurlijk smaakt dit naar meer”, vindt ook Van Damme. “Maar we moeten rustig blijven. Er zijn nog verschille­nde ploegen in de running voor Play-off 1. We moeten het wedstrijd per wedstrijd bekijken. Een huizenhoog cliché, maar dat is de realiteit. Ja, er zijn sterkhoude­rs vertrokken, maar de vervangers doen het heel goed. Pas op, dat is geen garantie dat het blijft duren. De goede trainingen werpen hun vruchten af. Ik hoop natuurlijk de volgende keer meer dan tien seconden speeltijd te krijgen. Maar als we elke week blijven winnen, wil ik gerust op de bank blijven zitten, hoor.”

Om wedstrijdr­itme op te doen, speelde Van Damme vorige week maandag zijn allereerst­e wedstrijd met de beloften tegen Charleroi. “Een heel zware wedstrijd. Een zwaar veld en veel regen tegen bijna een volledig A-elftal van Charleroi. Ondanks het resultaat, een 6-0-nederlaag, was het fijn nog eens op het veld te staan.”

 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Joachim Van Damme geniet van elk moment dat hij aan spelen mag toekomen. “Maar als we elke week blijven winnen, wil ik gerust op de bank blijven zitten, hoor.”
FOTO GMAX AGENCY Joachim Van Damme geniet van elk moment dat hij aan spelen mag toekomen. “Maar als we elke week blijven winnen, wil ik gerust op de bank blijven zitten, hoor.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium