Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er resten ons nog tien matchen, nog tien finales”

- KRISTOF SOMERS

Berchem kreeg tijdens zijn verste verplaatsi­ng van het seizoen een nieuwe uppercut te verwerken. Na de lange busreis terug naar Antwerpen was de droge 30 tegen Virton nog niet helemaal verteerd, maar Boris Kamneng Djoum verliest er de moed niet bij.

In het uiterste zuiden van de provincie Luxemburg schreef Berchem zaterdagav­ond opnieuw een verhaal zoals het dat dit seizoen al vaak deed: eentje van net niet. Net niet dat tikkeltje geluk om tijdens een sterke openingsfa­se op voorsprong te komen en net niet die verdedigen­de scherpte bij de eerste echte uitbraak van de tegenstrev­er.

“We begonnen inderdaad goed aan de wedstrijd en creëerden direct enkele kansen”, vertelt Boris Kamneng Djoum. “Maar na twintig minuten slikten we een tegendoelp­unt en dat veranderde de zaken helemaal natuurlijk. Ik denk niet dat dit een zaak was van pech langs onze kant. Virton ging gewoon veel efficiënte­r met zijn kansen, zeker in dat eerste halfuur spelen.”

Na de 2-0 achterstan­d was het voor Berchem nog moeilijker voetballen.

“We hebben geprobeerd als ploeg met een reactie te komen”, zegt de rechterfla­nkverdedig­er. “Het blok dat Virton vormde na zijn doelpunten was echter heel sterk. Wij kregen van hen dan wel het balbezit, maar op hun helft wisten we niet meer wat we met de bal moesten aanvangen omdat ze goed druk op ons zetten.”

Door de nieuwe nederlaag loopt Berchem nu zeven punten achter op Virton, dat naar een veilige plaats in het klassement is geklommen. Maar Djoum blijft geloven dat het tij snel kan keren voor zijn ploeg.

“Er resten ons nog tien wedstrij- den, tien finales waarin we die ploegen boven ons kunnen inhalen. Zo lang het mathematis­ch mogelijk is, blijf ik geloven in het behoud”, zegt de Molenbeken­aar, die volgende week zijn zesentwint­igste verjaardag viert.

“Ik ben nu drie seizoenen bij Berchem en voel me nog altijd uitste- kend hier. Net als de ploegmaats wil ik graag ons verblijf in de eerste amateurkla­sse verderzett­en volgend jaar. Berchem voor degradatie behoeden, is dan ook het enige objectief nog dit seizoen. Daar ga ik zelf ook alles aan doen om dat gedaan te krijgen.”

 ??  ?? Boris Kamneng Djoum (rechts) op archiefbee­ld tijdens de wedstrijd tegen ChateletFa­rciennes duellerend met Benoit Ladriere.
FOTO GOYVAERTS
Boris Kamneng Djoum (rechts) op archiefbee­ld tijdens de wedstrijd tegen ChateletFa­rciennes duellerend met Benoit Ladriere. FOTO GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium