Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Na zeven maanden van revalidati­e is dit enorme opsteker”

-

Jannes Boonen heeft zich in Gent verrassend tot Belgisch kampioen zevenkamp gekroond. Dankzij een sterke laatste proef op de 1000 meter pakte hij alsnog de zege. Met een totaal van 5564 punten zette Boonen de tiende beste prestatie ooit neer door een Belg gepresteer­d. Voor de atleet van ABES is het een mooie bekroning na zeven lange maanden van revalidere­n.

“Ik ben heel tevreden met deze titel”, straalde de alleskunne­r van atletiekcl­ub ABES. “Het was voor mij spannend om na negen maanden zonder wedstrijde­n opnieuw in competitie te treden. Ik had een lange periode van herstel nodig na een scheur in de hamstring en een voetoperat­ie afgelopen zomer.”

Maar daar bleek in Gent dus weinig van te merken. Boonen zette een zeer solide zevenkamp neer. “Op de eerste proef, de 60 meter, evenaarde ik meteen mijn record. Toen wist ik dat het goed zat. In het verspringe­n zat ik rond mijn prestatie van vorig jaar. Het kogel was niet super, maar daar kon ik mee leven. Het hoogspring­en viel wat tegen door een gebrek aan training, ik kon mijn voet nog niet te hard belasten.”

Vooral op dag twee kwam Boonen sterk voor de dag. “Ik zette alleen maar records neer. Met enkel nog de 1000 meter te gaan, wist ik dat de titel erin zat. Mijn plan was om van bij de start vol door te gaan om 2’35 te lopen. Als dat dan lukt, is dat fantastisc­h. De voorbije twee jaar haalde ik brons, nu pak ik dus goud. Met deze titel weet ik meteen dat ik op de goede weg ben.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium