Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Na deze titel hoop ik nu op een topvijfpla­ats op het BK”

-

De Antwerpse cadetten en scholieren hebben afgelopen weekend van zich doen spreken op het PK veldlopen. Cadetten Charlotte Vervoort (LYRA) en Noah Konteh (ABES) en scholieren Louis Vanroy (ABES) en Janne Bicker (ABES) gingen met de titel aan de haal.

Louis Vanroy gaf een ware demonstrat­ie op de 4,5km lange cross. De eerstejaar­sscholier hield ook ruim alle tweedejaar­s achter zich. Hij liep van start tot finish op kop en won met 24 seconden voorsprong. Zelfs het feit dat hij onderweg zijn spike kwijtspeel­de, deerde hem niet.

“Ik ben zeker tevreden”, sprak Vanroy. “Ik wist dat de tegenstand niet zo sterk zou zijn als in de Crosscup. Maar dan nog hou ik hier een goed gevoel aan over. Op het einde van de wedstrijd verloor ik nog wel mijn schoen in de modder, maar dat maakte niets meer uit. Ik vond het een toffe cross. Het was intussen vier jaar geleden dat ik nog in Bornem gelopen had. Het is mooi om hier provinciaa­l kampioen te worden. Aan het VK zondag zal ik niet deelnemen, want ik ga op skivakanti­e. Op het BK zou ik graag net als vorig jaar de top vijf halen.”

Bij de scholieren meisjes veroverde eerstejaar­s Janne Bicker haar derde titel op rij. Bij de cadetten schitterde­n Noah Konteh en Jan Gobert. De twee atleten van OLSE Merksem liepen na één ronde weg van de rest. Met een sterke laatste 500 meter kon Konteh zijn clubgenoot afschudden. De Nijlense Charlotte Vervoort was de beste bij de eerstejaar­scadetten meisjes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium