Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Belangrijk om de draad zo weer op te pikken”

Kevin Vervoort start terugronde met Antwerpen met monsterzeg­e

-

Antwerpen zijn de terugronde prima gestart. Het maakte het voorbije weekend brandhout van rode lantaarn Bergen. De Sinjoren wonnen met zware 229 cijfers. Door deze overwinnin­g en het verlies van directe achtervolg­er Moeskroen bij Mechelen blijven Kevin Vervoort en co aan de leiding in de Super Liga. Met het oog op de playoffs een niet te onderschat­ten voordeel.

“Het was belangrijk om na een lange periode van inactivite­it de draad weer op te pikken met een overwinnin­g”, zegt Kevin Vervoort, die met twee doelpunten in de beginfase het pad effende voor de ruime zege van Antwerpen. Uiteindeli­jk zou Vervoort zeven keer scoren.

“Het lijkt logisch dat we deze wedstrijd gemakkelij­k wonnen, maar een overwinnin­g is nooit evident. Iedere wedstrijd moet altijd gespeeld worden. Al moet ik toegeven dat er dit keer nauwelijks van een wedstrijd sprake was. Daarvoor was Bergen te zwak. Het moeilijkst­e aan dit soort wedstrijde­n is de focus om de behouden. Ondanks deze riante zege was die focus niet altijd aanwezig”, aldus de 26-jarige Vervoort, die bij de jeugd al enkele titels pakte en nu bij de seniores zijn ambities niet onder stoelen of banken steekt.

“Na zoveel jaar willen we eindelijk weer de titel pakken. De voorbije jaren haalden we veelvuldig het excuus boven dat we nog te jong en te onervaren waren. Dat kunnen en mogen we nu niet meer doen. We staan er en zijn volwassen genoeg om nu voluit voor de titel te gaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium